directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El RACC proposa deduir a l'IRPF la despesa en peatges

La Fundació de l'entitat emplaça a solucionar abans la manca d'equitat existent a l'estat, que penalitza greument Catalunya

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La potència del #novullpagar fa que entitats com el RACC comencin a buscar alternatives per calmar els ànims dels conductors catalans, però això sí, amb el manteniment essencial de l'status quo. La Fundació del RACC insta les autoritats a solucionar la manca d'equitat existent a l'Estat pel que fa als peatges. A Catalunya el 62% dels conductors que passen per les vies ràpides ho fan pagant, a Madrid són només el 4%. 'Abans de plantejar-nos quin model de finançament cal adoptar en el futur el més urgent és solucionar aquesta manca d'equitat', ha subratllat el director de la fundació, Miquel Nadal. La proposta de l'entitat per aquest nou model seria el de mantenir els peatges, i les concessions, però retornar als conductors el total de l'import pagat en deduccions de l'IRPF.

Comparteix
   


Etiquetes
e les carreteres que composen la xarxa d'alta capacitat (XAC) de cada comunitat autònoma, el 48% a Catalunya són de pagament. A la comunitat de Madrid les que tenen peatges són només el 15%. El rànquing de més quilòmetres de vies ràpides gratuïtes l'encapçala Astúries (5%), Andalusia (7%), Castella i Lleó (12%), Castella-La Manxa (13%) i Madrid. La mitjana espanyola és del 18%. Només La Rioja (72%) supera Catalunya en concentració de peatges. 

Si es mira l'ús d'aquestes vies d'alta capacitat el cas català s'agreuja: el 62% dels cotxes que circulen per carreteres ràpides aquí ho fan pagant. A Madrid el trànsit que utilitza les vies amb peatges és només un 4%. 

La campanya #novullpagar per a Nadal és un símptoma del malestar existent dins la societat catalana. Quan passi el problema "seguirà", però això cal abordar aquest debat després d'haver solucionat abans la desigualtat entre comunitats, ha reiterat. "És el més urgent". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
27 de maig de 2012, 17.04 h

Ja començo a estar fart d'aquestes solucions a mig fer, ...que si +3 ocupants, ...que si residents de la zona, que si si però no. Perquè no lliuren un teletac GRATUÏT a tot el que ho sol·liciti i hisenda desgrava IRPF a Abertis, mentre tinguin dret a això, per la quantitat d'usos d'autopista? ...Cost del manteniment? M'imagino que Abertis ho endossa com a despesa necessària per obtenir beneficis i per tant ho recupera en la seva liquidació amb hisenda (que per cert aquest descompte el p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de maig de 2012, 21.03 h

#2 Aquests del rACC no hi toquen, més difícil per dir que estan d'acord imposible. Què volen? que guardem els tickets tot l'any? això vol dir avançar els diners per que te'ls tornin. Vaja invent. A més perquè ja no posen en el retosl CLUB DE CATALUNYA, només posen Racc a tot l'estat.
Seria més fàcil, que La caixa ens donés un teletac als empadronats a Cat. NO caldria guardar res, ni fer declaració, ni res. I s'obliden que la gent que està aturada o reb un ajut, no fa declaració i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JA N'HI HA PROU fletxa CAT, EUROPA
25 de maig de 2012, 19.45 h

Aquests del "rac"..., be, es un bon moment per que tothom es posiciona i, es d'agrair, així per si hi ha dubtes sabem amb qui treballar!
INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JA N'HI HA PROU fletxa CAT, EUROPA
25 de maig de 2012, 19.40 h

#1 Púrria, no res mes el col.legi d'advocats ha dit que no es pot multar perquè "no ho ha infracció", ara s'ha sumat el sindicat de la policia dient el mateix.
Va home, que vas de "enteradillo" i ens fots pena, a mes de cansament, a mes de púrria ets indecentment pesat!
INDEPENDÈNCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Vallès
25 de maig de 2012, 19.22 h

Jo recomanaría als del RACC (a part de treure la R del nom, que fa angúnia) que deixessin el bisqui del matí. No s'els hi posa gaire be.
Si es dedueixen el pagament de peatges, jo vull deduir-me l'excés de benzina i desgast de cotxe que tinc per fer mes quilometres precisament per no passar per cap autopista.
Proposo un concurs de parides semblants. A veure qui la diu més grossa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.