directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas creu que las conseqüències de la neu eren evitables i subratlla l'absència de Saura

El conseller d'Interior era a Palma mentre queia la gran nevada · Boada es defensa dient que 'ningú pot exigir que l'excepcionalitat se solucioni al minut' · Montilla s'ha reunit avui amb Saura, Castells, Nadal i Ausàs

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha constatat avui que les conseqüències de la forta nevada que ahir va patir Catalunya eren previsibles i en part evitables, i ha recriminat que el responsable d'Interior, el conseller Joan Saura, marxés a Palma durant unes hores en lloc d'ocupar-se del fort temporal. 'El que no farem és convertir aquest episodi, a diferència del que feien els que ara manen, en una mena d'aquelarre polític contra el Govern', ha assegurat en declaracions a la Cadena Ser. Tot i això, sí que ha demanat que cadascú tregui les seves pròpies conclusions sobre el que va succeir aquest dilluns, que estava 'no anunciat, sinó més que anunciat' (fotogaleria de la nevada i reaccions a Twitter).
Artur Mas, CiU, Convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha destacat que aquest temporal estava 'més que anunciat', però ha afirmat que no pensa crear cap 'tempesta política' amb això. De fet, ha recordat que ell s'ha trobat, com a conseller en cap, davant una situació similar, quan una nevada va coincidir amb un acte social en una discoteca i va ser molt criticat. De tota manera, sí ha remarcat que el responsable d'Interior, Joan Saura, durant moltes hores del dia no estava en el seu lloc. 'Simplement va marxar del país, i aquest era el responsable d'Interior', ha constatat.

En canvi, el líder de CiU ha apuntat que en altres temporals el responsable d'Interior sí estava 'al peu del canó'. Després de repetir que no vol criticar per criticar en aquesta qüestió, sí ha demanat, això sí, que cadascú tregui les seves pròpies conclusions sobre la nevada i tot el que va originar després, 'que no només era previsible, sinó en part evitable'.

Boada es defensa
El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha sortit aquest dimarts al pas de les primeres crítiques que la conselleria rep per la seva gestió de la nevada. 'Ningú pot exigir', s'ha defensat Boada, que l''excepcionalitat' d'una nevada com la d'aquest dilluns 'se solucioni al minut'. El secretari ha emplaçat tothom a fixar-se en les conseqüències que nevades similars aquest hivern han causat a països europeus com Alemanya. 'Nosaltres ahir ja estàvem recuperant serveis i al llarg d'aquest dimarts està previst recuperar la normalitat'. Els equips han rescatat 'el 99% de les persones que l'han sol·licitat', ha assegurat Boada, que admet, però, que els ha estat 'impossible' arribar a tots els llocs.

Reunió al màxim nivell
El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha reunit avui al matí durant gairebé una hora amb els consellers d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, d'Economia, Antoni Castells, de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, per analitzar els efectes del temporal de neu que ha afectat Catalunya en les últimes hores i valorar quines actuacions cal emprendre. La reunió s'ha produït al Palau de la Generalitat una estona abans de l'inici de la reunió del Consell de Govern. Els consellers Saura i Nadal seran els encarregats de la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català.

Montilla ha fet un repàs dels efectes del temporal i les actuacions que cal emprendre en una reunió amb quatre consellers després que el temporal de neu estigui afectant serveis públics com les línies de ferrocarril, el subministrament elèctric o algunes escoles.

El president de la Generalitat ja va participar ahir al vespre a la tercera reunió que va fer el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) a la seu del Departament d'Interior, on hi van participar representants dels Mossos d'Esquadra, del Servei Català del Trànsit, de companyies ferroviàries, companyies elèctriques, membres dels agents rurals, dels bombers i d'altres cossos operatius.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
9 de març de 2010, 16.30 h

En la nevada del 2001 Más era el conseller de interior, él estaba de discoteca y la que se lió, Baltasar en la oposición entonces tambien le pedia la dimisión, hoy 9 años después es al REVÉS, son los mismos perros con distinto collar, tanto en el 2001 como ayer 72 horas antes ya se sabia que nevaria en las 2 ocasiones han brillado por DESCOORDINACIÖN, miles de camioneros y particulares abandonados a su suerte, se gastan el dinero en abrir inútiles delagaciones e informes, y cuando niev... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 de març de 2010, 12.45 h

Aquest senyor ? en qualsevol altre país normal del mon civilitzat, ja seria inhabilitat de per vida per a qualsevol tasca o càrrec de la política representativa de la seva nació. MAS es culpable de TRAIR a la seva nació per sota ma, a canvi d'una POLTRONA. Es va vendre la mínima dignitat que encara li quedava a la nació catalana, al estat espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
9 de març de 2010, 12.06 h

Tot el que digui el venestatuts no té cap credibilitat.Si aquest botiflerot arriba a ser president de la minigeneralitat serà una vergonya dir que un és català.Si
Ciu i els venestatuts no existissin els feixistes espanyols sel´s haurien d´inventar.Quin Fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa VdG
9 de març de 2010, 11.25 h

D'això se'n diu electoralisme oprtunista....MAS=DEMAGOG (x cert és "les coseqüències")


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de març de 2010, 11.24 h

El conseller d´Interior no estava absent, que ho sàpiga el president de CIU. Saura estava ahir de ben matí dins dels territori nacional dels Països Catalans, a l´illa de Mallorca en una reunió de feina amb altres responsables. A mig matí Saura ja havia tornat a Barcelona donat que la connexió Palma-Barcelona en avió dura 30 minuts a fer-se càrrec de la situació generada per la nevada a nombroses comarques de la banda continental de la nostra nació. El que no diu Artur Mas és que qua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
regeneració fletxa la zarzuela
9 de març de 2010, 11.07 h

Era un home que ès volià suicidar,en aquestes que el sicoleg l´hi diu,quins motius tè per voler fer això,l´home l´hi diu,la meva dona em fica les banyes,el meú fill es yoqui i la filla treballa de prostituta.el sicoleg l´hi diu ;vostè es jové,te salud i un futur per davant,l´home l´hi diu,es que també soc de convergencia i unió.el sicoleg rèspont.¡¡ I ENCARÀ NO S´HA SUICIDAT!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de març de 2010, 10.57 h

Aquest només pensa en la Presidència de la Generalitat. I per arribar-hi no dubtarà a pactar amb el dimoni. El pitjor però serà que tornaran a l'immbolisme de l'era Pujol. No mouran ni un puto dit per a res. I La vanguardia tornaran a ser els amos. I ja sabem de quin peu calça La Vanguardia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.