directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament balear nomena Aina Rado com a nova presidenta de la Cambra

El càrrec de vicepresidenta primera que abans ocupava Rado queda a partir d'ara en mans de la uemita Isabel Alemany

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ple del Parlament balear ha aprovat avui amb 30 vots a favor l'elecció d'Aina Rado, fins ara vicepresidenta primera, com a presidenta de la Cambra, en substitució de Maria Antònia Munar, en un ple en el qual el PP ha proposat el vicepresident segon, Pere Rotger, com el seu candidat, -qui va comptar amb 29 sufragis-, malgrat que també s'havia estudiat el nom del president 'popular' a Menorca, Santiago Tadeo, per ocupar aquest lloc.  D'altra banda, el càrrec de vicepresidenta primera que abans ocupava Rado queda a partir d'ara en mans d'Isabel Alemany (UM). L'expresidenta d'Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar va anunciar el darrer 26 de febrer la seva dimissió com a presidenta del Parlament balear i com a diputada així com la seva retirada de la política.



Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa dBalears, el PP, per la seva banda, que aspirava a presidir la cambra, ha criticat l'oferiment d'Antich perquè UM ocupés la vice-presidència. Julve, en canvi, va manifestar que la proposta que havia fet le PP 'no era representativa de l'aritmètica parlamentària' i apuntà que 'UM és a l'oposició a les principals institucions i farà oposició des de la responsabilitat, votant allò que sigui millor per a l'economia balear'. Julve, però, va voler deixar clar que acceptar la proposta del PSIB no era cap 'acostament entre els dos partits'.

Els populars n'haurien tingut prou amb l'abstenció d'UM per imposar el seu candidat, segons recordà ahir Francesc Fiol. De fet, segons el portaveu del PP, no oferiren res als uemites a canvi del seu vot. Tot i això, qualificà l'acord entre PSIB i UM d''insòlit' i digué que el president de la formació nacionalista, Josep Melià, s'havia 'agenollat' als peus d'Antich i que l'acord reflectia 'l'ambient de deteriorament' del Govern dels socialistes i del Bloc.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.