directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes 100.000 famílies tornen a passar la nit a les fosques

Fecsa-Endesa només garanteix el subministrament elèctric per al 70% dels abonats sense llum

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Només el 70% dels aproximadament 220.000 abonats sense llum a causa del temporal de neu han recuperat el subministrament elèctric al llarg d'aquest dimarts, tot i que Red Eléctrica i Fecsa-Endesa preveien tornar a donar servei als usuaris afectats a partir de les quatre de la tarda d'avui. En qualsevol cas, no es preveu que el subministrament elèctric arribi a aquest 70% de les famílies sense llum fins a les vuit o les nou del vespre de dimarts. El conseller d'Interior, Joan Saura, ha culpat les elèctriques de no haver pogut normalitzar la situació a Catalunya i fins i tot el president de la Generalitat, José Montilla, s'ha desplaçat fins a la seu d'Endesa per veure 'in situ' l'evolució dels treballs. Unes 100.000 famílies han tornat a passar la nit a les fosques.
espelma, espelmes
Comparteix
   


Etiquetes
El subministrament elèctric per a aquest 70% dels abonats afectats podria arribar entre arribar entre vuit i les nou del vespre, mentre que el 30% haurà de passar la segona nit sense llum ni calefacció. Es prioritzarà els serveis més vulnerables arreu de les zones afectades i al llarg del dia es restablirà la normalitat de tots els centres sanitaris, en alguns casos amb l'ajuda d'equips electrògens.

La companyia Fecsa-Endesa ha detectat 33 torres metàl·liques caigudes pel temporal. L'afectació més important per la manca de llum és la Costa Brava, com Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. De la línia entre Juià i Vic, s'ha pogut arreglar l'avaria d'un dels dos circuits de manera que ja s'ha pogut anar recuperant poc a poc el restabliment, i s'ha localitzat l'altra, a Banyoles i en un punt de força fàcil accés, a 200 metres de la carretera. Boada ha subratllat que el transport ferroviari no estarà garantit fins que no hi hagi ple subministrament de corrent elèctrica i ha afegit que encara no hi ha cap termini pel seu restabliment.

Montilla es presenta a la seu d'Endesa per veure com evolucionen els treballs per restablir l'electricitat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha visitat aquest dimarts al migdia la seu d'Endesa per veure 'in situ' els treballs que està portant a terme la companyia per restablir el subministrament elèctric a les comarques gironines i centrals. En declaracions posteriors a la visita, el president ha assegurat que 'és bàsic' que torni el subministrament per restablir el transport entre Maçanet i la frontera francesa i perquè els abonats d'aquestes zones tornin a tenir llum. Per la seva banda, la companyia ha assegurat que entre aquest dimarts al vespre i aquesta nit 'bona part' del subministrament elèctric quedarà restablert.

Saura acusa les elèctriques

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha assegurat aquest dimarts que si les elèctriques haguessin restituït el subministrament la situació estaria 'pràcticament' normalitzada a Catalunya després de la nevada. 'De tot el que ha passat, en 24 hores si haguéssim tingut resolt el subministrament elèctric, tindríem el país pràcticament normalitzat', ha declarat. El conseller ha demanat tant a Fecsa-Endesa com a Red Elèctrica que treballin per poder garantir l'electricitat 'el més aviat possible'. Ha afegit que ja s'han obert expedients informatius però ha afegit que avui no és el moment de demanar responsabilitat, ja que la prioritat es recuperar l'electricitat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Girona
9 de març de 2010, 20.30 h

Menys Línia d'alta tensió, i més arreglar les línies existents. A cinc minuts a peu del centre de Girona continuem sense llum. Ni calefacció, ni cuina, ni res. Sort de la llar de foc! Desde ahir, dilluns, a les tres de la tarda que no para de cremar, ja casi no queda llenya. Tots davant del foc com fa uns segles. Una nevadeta I tot en orris! Paguem cada mes per unes infrastructures que pengen d'un fil. Ànim's a tothom que busca a la llum d'una espelma el menjar del plat. ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.