directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per ICV i el PSC la gestió del temporal ha estat millor que la de CiU l'any 2001

Ambdues formacions han recordat que durant aquella nevada Artur Mas era a una discoteca

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de les crítiques de l'oposició i les sol·licituds perquè compareguin al Parlament tant el conseller d'Interior, Joan Saura, com el secretari general, Joan Boada, el PSC i ICV-EUiA han defensat aquest dimarts la gestió duta a terme pel Govern durant el temporal de neu. Tant la portaveu del PSC al Parlament, Carme Figueras, com la portaveu d'ICV, Dolors Camats, han aprofitat per recordar que durant la nevada de l'any 2001 l'actual president de CiU, Artur Mas, era en una discoteca mentre es produïa la nevada. Pel tripartit la gestió del Govern durant el temporal d'aquesta setmana ha estat millor que la del Govern de Pujol el 2001. Camats ha ironitzat sobre la nova demanda de dimissió de Saura, i ha afegit que 'està fora de lloc aquest cop com en tots els altres'.
temporal nevada neu cotxes
Comparteix
   


Etiquetes
La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, ha assegurat que 'la reacció ha estat ràpida i eficaç malgrat la excepcionalitat del temporal'. 'El retorn a la normalitat es fa de forma ràpida i sostinguda i és cert que les coses es poden fer millor', ha destacat per afegir que 'es va treballar amb més solvència que l'any 2001'. Segons Figueras, 'cap servei de meteorologia té la capacitat de concretar l'impacte del temporal a nivell municipal i el Meteocat no esperava els nivells de neu caiguts a Barcelona'.

Ha lamentat que al matí el president de CiU, Artur Mas, ja estava demanant explicacions i acusant el Govern. 'Sempre ens passa que prefereixen aprofitar-se de la situació i desgastar el Govern a qualsevol preu'. 'Les coses han canviat des del 2001 i el president ha anat a la seu d'Endesa' mentre l'any 2001 'qui era conseller en cap gastava llum a la pista de ball d'una discoteca'. 'Les declaracions de Mas semblaven una justificació de la seva pròpia actitud'. Figueras ha ressaltat que l'any 2001 quatre dies després del temporal no s'havia aconseguit la normalitat.

Preguntada per les crítiques que ha rebut el conseller Saura per estar a les Illes Balears, la representant del PSC ha dit que 'el Govern ha estat on havia d'estar, localitzables i en el lloc de comandament'.

ICV-EUiA defensa la gestió

Per la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha defensat la gestió del temporal de neu feta pel Govern, tot i que 'segur que sempre es pot fer millor'. Camats ha assegurat que hi ha hagut algunes coses que s'han fet 'millor que en altres ocasions', com ara 'informació amb antelació', que creu que s'ha fet 'amb escreix'.

La dirigent ecosocialista ha destacat que 'al cap de 24 hores puguem parlar de gairebé normalitat en molts aspectes', a excepció de les comarques gironines. En el cas de Barcelona, Camats ha remarcat que l'Ajuntament tenien la informació necessària. 'És veritat que el que va passar estava per sobre fins i tot del que es podia preveure meteorològicament, perquè no sé quantes vegades més veurem les Rondes de Barcelona amb neu quallada i gent passejant amb esquís', ha dit, un fet que 'té una afectació difícil de preveure'.

Camats també ha assegurat que la gestió ha estat millor que la de les nevades del 2001 –amb CiU al Govern-, quan la neu 'va fer molts estralls, amb carreteres col·lapsades' pels camions, mentre 'ja saben on estaven els màxims responsables', en referència a Artur Mas. Camats ha afegit que, el 2001, 'se seguia parlant de col·lapse' dies després, mentre ara hi ha una 'sortida a la normalitat' en 24 hores. 'Hi ha diferències notables', ha assegurat.

Sobre la petició de dimissió de Saura per part del PPC, Camats ha constatat que 'ja s'acumula', ja que 'està feta des d'abans que prengués possessió i si no la demanen setmanalment, gairebé'. 'Està fora de lloc aquest cop com en tots els altres', ha afegit. I sobre la petició de compareixença de Saura i Boada, Camats ha dit que no creuen que sigui necessari. Per la seva part, Figueras ha indicat que 'el Govern ja ho analitzarà quan estigui establerta la normalitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Marcel fletxa Girona
10 de març de 2010, 11.55 h

Tinc molt de respecte per les àvies i els avis rondinaires. Cap respecte per tots aquests tertulians, comentaristes d´internet, faràndula variada, que es dediquen a propagar missatges inútils. Els tertulians són el càncer de Catalunya. Tot el meu suport al treball dels organismes de protecció civil (creu roja, bombers, hospitals, personal dels lleva-neus, agents de defensa rural,etc) i a l´esforç que estan fent totes les autoritats municipals i comarcals que no és poc. Si Endesa no sol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de març de 2010, 11.18 h

i tu mes...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TLL fletxa PPCC
10 de març de 2010, 09.06 h

Tripartit dimissió! Que torni la Catalunya estable, treballadora i catalana de CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de març de 2010, 08.51 h

Tripartit dimissió! Que torni la Catalunya estable, treballadora i catalana de CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
10 de març de 2010, 08.45 h

El ven estatuts mas sempre és a on no se´l demana, en una discoteca durant el temporal o a madrid pactant la primera gran retallada del ara ja miniestatutet. Vergonya!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.