directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Endesa no compleix els terminis i podria mantenir sense llum almenys 50.000 clients una tercera nit

La companyia torna a comprometre's a retornar el subministrament elèctric dels abonats afectats al llarg d'aquest dimecres

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La companyia Endesa podria mantenir sense llum per tercera nit consecutiva almenys 50.000 clients de la Costa Brava. Dels 220.000 abonats que dilluns es van quedar sense subministrament elèctric, només han recuperat la normalitat uns 120.000, quan Endesa i Red Eléctrica van comprometre's amb la Generalitat a retornar la llum al 70% dels afectats aquest dimarts. Els intents per recuperar el subministrament a última hora d'ahir van fallar i aquest dimecres hi ha encara 100.000 abonats de 104 municipis a les fosques. Endesa s'ha compromès de nou per retornar el subministrament elèctric almenys a 50.000 clients al llarg d'aquest dimecres, però la resta no recuperarà la normalitat fins d'aquí a uns dies.


Comparteix
   


Etiquetes
Aquestes dades les ha donat aquest dimecres al matí el secretari general d'Interior, Joan Boada, durant l'última roda de premsa que es preveu fer pel temporal de neu de dilluns i després de la reunió del Consell Assessor del pla Neucat al Centre d'Emergències de Catalunya (Cecat). El dirigent d'Interior ha estat molt crític amb Endesa i Red Eléctrica, a qui ha demanat que solucionin els problemes el més aviat possible.

De la línia Vic-Juià, Red Eléctrica ja va arreglar un dels dos circuits, però el segon encara està pendent de reparació. Tot i que el dimarts a la nit una portaveu de la companyia va dir a l'ACN que aquest segon circuit no es connectava per decisió tècnica, Boada ha dit aquest dimecres que un cable de fibra òptica d'aquest circuit està molt afectat i ahir a la nit no hi va haver temps de reparar-lo per falta de llum diürna. Durant el dia d'avui es preveu arreglar-lo amb l'ajuda de personal de la Conselleria d'Interior.

A hores d'ara aquest circuit subministra el 30% de l'energia de la línia, però es podria augmentar la seva capacitat si fes falta i amb un sol circuit n'hi hauria prou per donar servei a tota la població.

Xarxa 'trinxada'
No obstant això, ara el principal problema està en la xarxa de mitjana i baixa tensió, depenent d'Endesa, que manté sense subministrament 104 municipis, principalment de la Costa Brava. Segons Boada, aquesta xarxa està 'trinxada' i costarà arreglar-la.

Dependències importants com hospitals, comissaries, casals d'avis, antenes de telefonia i altres depenen de generadors elèctrics. En la reunió d'aquest matí a les 8, Endesa ha explicat que hi ha 50 generadors connectats a la demarcació de Girona: nou per centraletes i antenes de telefonia mòbil, deu per centres sanitaris, sis per residències d'avis i 25 més per municipis com Platja d'Aro i Calella de Palafrugell. 44 generadors més estan a punt de ser connectats.

La falta d'electricitat encara fa que només hi hagi un 50% de cobertura de mòbil i que 40.000 línies fixes segueixin amb dificultats en 43 municipis, sobretot a la Costa Brava. Alguns municipis també tenen problemes per bombejar aigua potable.

Sobre la confiança que li mereix el compromís d'Endesa de donar llum a 50.000 abonats durant aquest dimecres, Boada ha dit que 'la fiabilitat la posa cada ciutadà en la companyia que contracta'.

Exigeix explicacions

Per tot això, el secretari general d'Interior ha explicat que la Conselleria d'Economia revisarà l'actuació de les elèctriques, els exigirà explicacions i les podria sancionar si aquestes explicacions no són satisfactòries. A més, ha recordat que les companyies van ser alertades de la nevada que arribaria. 'No podem arreglar les línies d'alta tensió perquè no en sabem, però sí podem coordinar' perquè arribi llum als centres importants, ha explicat, recordant que no és la primera vegada que passa una cosa semblant.

Boada no s'explica com s'han doblegat grans torres elèctriques d'alta tensió i s'ha preguntat si la normativa que les regula està adaptada a condicions extremes com les de dilluns.

La manca de subministrament elèctric també segueix afectant els ferrocarrils. La línia Barcelona-Portbou només funciona des de la capital catalana fins a Figueres, mentre que l'últim tram segueix aturat per falta de corrent elèctric.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
jordibcn fletxa barcelona
10 de març de 2010, 13.53 h

Si les línies fossin soterrades que hauria passat? i si ENDESA fos una empresa pública , no estarien dien ara que aquest és el motiu de la seva incompetència?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Girona
10 de març de 2010, 12.01 h

Tinc molt de respecte per les àvies i els avis rondinaires. Cap respecte per tots aquests tertulians, comentaristes d´internet, faràndula variada, que es dediquen a propagar missatges inútils. Els tertulians són el càncer de Catalunya. Tot el meu suport al treball dels organismes de protecció civil (creu roja, bombers, hospitals, personal dels lleva-neus, agents de defensa rural,etc) i a l´esforç que estan fent totes les autoritats municipals i comarcals que no és poc. Si Endesa no pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.