directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Carod veu 'encarrilat' l'alliberament dels dos cooperants encara segrestats

'És la primera part del que esperem que sigui un final feliç', explica el vicepresident

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat aquest dimecres que veu 'perfectament encarrilat' l'alliberament dels altres dos cooperants catalans segrestats el passat 29 de novembre a Mauritània, Roque Pascual i Albert Vilalta, després que Al Qaeda hagi alliberat Alícia Gàmez. 'S'ha aconseguit un primer alliberament i no sabem si estem davant de dies o setmanes, però tot està perfectament encarrilat per arribar a bon port', ha remarcat, després de mostrar la satisfacció del Govern per l'alliberament de Gàmez. 'És la primera part del que esperem que sigui un final feliç', ha declarat Carod-Rovira, qui ha dit que s'ha de mantenir la discreció en les negociacions.
cooperants mauritània
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa al Parlament, Carod-Rovira ha iniciat la seva intervenció manifestant la satisfacció de la Generalitat i de tot el poble català per l'alliberament d'Alícia Gàmez després del segrest. 'És un motiu d'alegria i felicitat pels seus familiars, però també pel conjunt de la societat catalana, que ha seguit i patit totes les incomoditats pròpies d'aquesta delicada situació'. 'Des del Govern ens felicitem que s'hagi aconseguit aquest alliberament', ha manifestat, al temps que ha dit que s'espera que Gàmez arribi a Catalunya aproximadament a dos quarts de sis de la tarda.

El vicepresident ha fet èmfasi en què 'és la primera part del que s'espera que sigui un final feliç' amb l'alliberament de tots els segrestats. Malgrat que no estiguin tots en llibertat, Carod-Rovira ha remarcat que 'cal prendre's com una prova positiva l'alliberament de la primera de les persones segrestades'. 'La resta de la negociació seguirà el ritme de prudència, de discreció i de silenci, que ha permès que Alícia Gàmez ja estigui de retorn a casa seva amb els seus familiars', ha afegit.

A preguntes dels periodistes, ha insistit en que 'les negociacions fa moltes setmanes que es fan amb una enorme sentit de la discreció'. 'La Generalitat està al corrent amb contactes diferents de com evolucionen aquestes negociacions', ha remarcat, al temps que ha assegurat que no hi ha cap altre camí que no sigui el de la discreció. Ha destacat que el Govern 'ha estat en tot moment en contacte amb l'autoritat de l'Estat' i ha explicat que el president, José Montilla, parlava aquest dimarts mateix amb vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

El vicepresident ha manifestat que 'ara cal continuar treballant bé per aconseguir l'objectiu final que és la felicitat general que comportarà l'alliberament de les altres dues persones'. 'Ara ens obliga a vetllar encara més per tenir en contacte directe els familiars dels altres dos segrestats que és el que farem. Parlar amb ells, animar-los i donar-los l'esperança immediata que comporta que finalment s'hagi aconseguit un primer alliberament', ha destacat. Carod ha explicat que han sabut a través de la conversa entre Montilla i De la Vega, l'estat de salut de Gàmez i dels altres dos segrestats 'es confirma que és bo'.

El vicepresident ha explicat que el president Montilla i la viceconsellera d'Afers Exteriors, Roser Clavell, rebran a la cooperant Gàmez quan arribi a l'aeroport del Prat. A l'aeroport està previst que faci una roda de premsa la secretaria d'Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez, i que també faci declaracions la mateixa cooperant alliberada.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.