directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Monti serà el mediador de la MAT, però no serà nomenat fins al setembre

Finalment, la comissió d'Energia del Parlament Europeu ha aprovat el nomenament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La comissió d'Indústria, Recerca i Energia del Parlament Europeu ha acceptat finalment aquest dimarts que la Comissió Europea nomeni Mario Monti mediador europeu de la interconnexió elèctrica entre els estats espanyol i francès. El vistiplau dels eurodiputats, però, que s'havia previst inicialment pel passat 10 de juliol, s'ha enraderit una setmana i això impossibilita que el nomenament de Monti es produeixi abans del setembre. Ara que la comissió d'Energia ha donat el seu vistiplau és la conferència de presidents del Parlament Europeu la que oficialment ha de ratificar la designació de Monti, però aquesta ja no es tornarà a reunir fins passat vacances, l'última setmana d'agost. Fins llavors la Comissió no podrà nomenar el mediador de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT).
Els eurodiputats de la comissió d'Energia han bloquejat durant una setmana el vistiplau de l'eurocambra al nomenament de Monti, molestos perquè la Comissió hagi decidit unilateralment sense dialogar ni consultar-los el nom del coordinador de la MAT. Fins que el comissari d'Energia, Andris Piebalgs, no s'ha reunit amb ells per proposar-los formalment que Monti sigui qui negociï el traçat de la MAT amb governs, ajuntaments i grups ecologistes, els eurodiputats no han volgut donar-li llum verda.

Piebalgs preveia rebre el suport de la comissió d'Energia dimarts passat, 10 de juliol, just a temps perquè la designació fos oficialment ratificada per la conferència de presidents de l'eurocambra, que es reunia dos dies després, el 12 de juliol, i la Comissió pogués nomenar Monti abans de vacances. Ara, però, l'executiu que presideix José Manuel Durao Barroso haurà d'esperar fins al setembre.

El comissari Piebalgs, tot i així, ha celebrat que el futur nomenament de Monti no serà 'un exercici burocràtic més, sinó una mesura que havien demanat els mateixos promotors dels projectes i que tots els estats membres han acollit molt favorablement'. Per Piebalgs, Monti 'aportarà una veritable plusvàlua que ens ajudarà a consolidar les bases econòmiques damunt les quals es construirà la prosperitat futura dels nostres ciutadans'. Brussel·les nomenarà tres coordinadors més

Els eurodiputats de la comissió d'Energia han donat també llum verda al nomenament dels coordinadors de tres projectes d'infraestructures energètiques més: Wladyslaw Mielczarski serà el mediador de la UE de la interconnexió elèctrica Polònia-Lituània; Georg Wilhelm Adamowitsch serà nomenat coordinador del projecte de producció d'energia eòlica amb molins de vent 'offshore' al Mar del Nord; i Jozias van Aartsen dirigirà el projecte del gasoducte de Nabucco.

La presidenta de la comissió d'Energia del Parlament Europeu, Angelika Niebler, ha afirmat aquest dimarts que l'eurocambra 'confia plenament en els coordinadors que han estat designats' i ha assegurat que 'aconseguiran que els projectes d'infraestructures energètiques europees siguin tot un èxit'.

Monti, economista italià de 64 anys, va ser comissari europeu de Mercat Interior des de 1995 fins a 1999, quan va fer-se càrrec de la cartera de Competència fins l'any 2004. El desembre de 2005, Monti va rebutjar l'oferta del llavors primer ministre italià, Silvio Berlusconi, de convertir-se en governador del Banc d'Itàlia, en substitució d'Antonio Fazio, que va haver de dimitir després d'una sèrie d'escàndols. La nòmina de Monti com a coordinador de la MAT serà, segons fonts del Parlament Europeu, d'uns 1.500 euros mensuals, despeses a banda.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.