directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Síndic d'Aran trenca la disciplina de vot del PSC i s'absté en les esmenes a la totalitat de la Llei de vegueries

No descarta votar-hi en contra si no es preveu una vegueria pròpia per a l'Aran

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Síndic d'Aran i diputat del PSC-CpC, Francesc Boya, s'ha abstingut en la votació de les esmenes a la totalitat al Projecte de llei de vegueries que s'han debatut aquest dimecres al Parlament. D'aquesta manera, Boya ha trencat la disciplina de vot amb el grup socialista, que ha rebutjat les esmenes de retorn presentades per CiU, PPC i C's. La Val d'Aran s'oposa a aquest projecte de llei perquè no vol formar part de la vegueria de l'Alt Pirineu i, en declaracions als periodistes al Parlament, Boya ha plantejat que l'Aran pugui tenir vegueria pròpia. En tot cas, ha dit que el seu és un 'vot en positiu' amb l'esperança que hi pugui haver canvis en la tramitació, però no descarta un vot en contra.
paco boya síndic aran
Comparteix
   


Etiquetes
El Projecte de llei de vegueries ha comportat una forta confrontació territorial i la Val d'Aran ha estat un dels territoris que s'hi han mostrat en contra. Aquest dimecres ha començat la seva tramitació parlamentària i el Síndic d'Aran ha expressat, amb el seu vot diferent al del PSC, el malestar del territori amb el redactat actual del projecte.

De tota manera, Boya ha deixat clar que es tracta d'un 'vot en positiu' amb 'l'esperança que hi hagi canvis en la tramitació parlamentària' i que 'la llei pugui recollir aquest sentiment de l'Aran'. Ara, Boya vol esperar si es produeixen aquests canvis en la tramitació en comissió i, si no el satisfan, no descarta amb acabar votant contra la llei. 'Si això no es produeix en els termes que he explicat, tindré difícil votar positivament la llei', ha dit, 'però tinc esperances'.

El Síndic veu el debat i la negociació 'oberts' i creu que ara cal veure com acostar posicions. De fet, creu que s'està en una lògica en què 'l'acord és possible'.

Boya ha plantejat la possibilitat que la Val d'Aran pugui tenir una vegueria pròpia. 'Hi ha un article que permet la creació de noves vegueries', ha recordat, i 'si és vàlid per al Penedès, també ho pot ser per a l'Aran'. Boya creu que hi poden haver 'altres vies' que permetin el desenvolupament de l'autogovern de l'Aran i la seva integritat territorial.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jaume Jose i Oranies fletxa Cerdanyola del Vallès
11 de març de 2010, 11.34 h

La vegueria de la Val d'Aran (o comarca si la voleu anomenar amb el nom de comarca) ja va ser creada de fet (no formalment) amb la llei del règim especial de l'Aran de l'any 1980. El Conselh Generau no és un consell comarcal ni per estructura ni per competències. El sol fet que estigui a la vessant atlàntica fa que la distància amb Catalunya sigui molt més gran que a la resta de Gascunya, tot i la frontera internacional que el Reino de España i la Republique Française miment tant poc. La... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
roger fletxa gavà-mar
11 de març de 2010, 10.39 h

on toquen els "vegueries" aquests...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
11 de març de 2010, 07.10 h

Aquest senyor ha alçat mai cap dit per protestar contra la existència de la província i la diputació de Lleida? A que no? No enten que les vegueries són una entitat territorial, administrativa, de serveis, que no afecta a l'existència del seu Consell Comarcal de règim especial, i que no són cap ens polític-cultural-lingüístic? Si la Vall d'Aran tinguera vegueria pròpia seria el primer territori a Europa amb 2 ens institucionals que abasten el mateix territori: vegueria i consell coma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de març de 2010, 21.47 h

Carai! Veig que ni ha un que es del PSC de veritat! Enhorabona al Síndic per ser lliure i no deixar-se menjar el cervell!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.