directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un mort i un centenar d'intoxicats per inhalació de fum a les comarques de Girona per sistemes alternatius de calefacció

Gairebé 20.000 abonats porten ja quatre dies sense subministrament elèctric després del temporal de neu de dilluns

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

S'eleven a 105 el nombre de persones han resultat intoxicades per inhalació de fum al llarg d'aquests tres dies a les comarques gironines després d'intentar buscar un sistema alternatiu de calefacció, segons han confirmat fonts de Protecció Civil. Aquests 60 intoxicats se sumen a la dona de 40 anys, morta la matinada d'aquest dijous a Ultramort, per inhalació de fums d'un generador. Al mateix domicili hi havia una parella de 70 anys que ha resultat intoxicada i que ha ingressat amb pronòstic greu a l'Hospital de Palamós. Al voltant de 20.000 abonats porten ja quatre dies sense subministrament elèctric després del temporal de neu que va afectar a Catalunya a principis de setmana.Fins aquest dimecres a la tarda encara eren 50.000 els abonats sense llum, tot i les pressions del Govern a les elèctriques perquè restablissin el servei el més aviat possible.
espelma, espelmes
Comparteix
   


Etiquetes
El director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, ha assegurat que s'obrirà un expedient sancionador a Red Eléctrica Española i Fecsa-Endesa per esclarir les circumstàncies de les avaries i si han actuat correctament a l'hora de fer les reparacions. Interior exigeix a Endesa que concreti la localització dels abonats sense llum.

Platja d'Aro, Santa Cristina i Lloret de Mar continuen estant entre les localitats més mal parades arran de la nevada de dilluns. Maure ha admès que la xifra inicial de 220.000 subministraments sense alimentació és molt elevada i que s'han donat 'condicions molt greus' per a alguns ciutadans. La gravetat ha travessat límits prop de trets quarts de dues de la matinada d'aquest dijous, quan cinc persones, quatre adults i una menor, han resultat intoxicades per la mala combustió d'un braser a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). Els ferits han estat traslladats amb pronòstic lleu a l'Hospital de Palamós.

Quan passaven vuit minuts de les tres de la matinada, dos adults i dos nens han resultat intoxicats pel fum provocat per un grup electrogen a Llagostera (Gironès) i han estat evacuats a l'Hospital de Santa Caterina.

A dos quarts de quatre de la matinada s'han traslladat a l'Hospital de Palamós un matrimoni i el seu fill de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) que haurien patit una intoxicació de monòxid de provocada per la combustió d'unes brases a l'interior de la casa.


Interior exigeix a Endesa que mapifiqui els abonats sense llum
La conselleria d'Interior ha exigit aquest dimecres a la tarda a Endesa que concreti on es troben els 20.000 abonats que passaran la tercera nit consecutiva sense electricitat a causa del a nevada de dilluns. En una reunió, el secretari general d'Interior, Joan Boada, i el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, han demanat al cap de zona d'Endesa Barcelona, Antonio Jerez, i a la cap de qualitat de la companyia elèctrica, Isabel Buesa, que 'mapifiquin' els 20.000 comptadors sense llum, ja que no tots necessàriament es corresponen a 20.000 famílies 'perquè és una zona turística on hi ha moltes segones residències'.

275 grups electrógens

Maure ha reconegut que s'han obert expedients a Red Eléctrica i Fecsa-Endesa per esclarir les circumstàncies que han envoltat els problemes derivats del temporal. També es va reclamar, segons ha dit, que es traslladessin als territoris afectats grups electrògens com una de les opcions més ràpides de restablir el subministrament. Així, ara mateix hi ha 163 grups electrògens en funcionament i aquest dijous s'arribarà fins als 275. Una xifra que, segons ha dit, supera la de l'apagada de Barcelona a l'estiu de 2008. Això es deu a que en aquella avaria hi havia molta concentració, mentre que ara els problemes estan més dispersos en el territori, ha dit Maure. Segons ha explicat, si en un primer moment no es van posar en marxa més grups electrògens va ser per les dificultats de trasllat i col·locació al territori i no pas pels costos que li suposava a les companyies.

Aquest dijous serà un dia clau, segons ha dit el director d'Energia i Mines, per poder restablir tots els subministraments elèctrics. Segons ha explicat, el 30% s'hauran recuperat gràcies als grups electrògens, mentre que el 70% haurà estat directament per les reparacions. El restabliment del subministrament és el més urgent i, apartir de llavors, s'estudiarà amb deteniment l'actuació de les companyies subministradores. Segons ha dit Maure s'actuarà amb contundència. A més, ha afegit que la ciutadania podrà fer reclamacions a través de l'Agència Catalana de Consum (ACC), que ja està fent recomanacions a la gent com ara que guardi els tiquets si ha hagut de fer alguna despesa per aquest motiu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
capsigrany fletxa riumors
11 de març de 2010, 18.09 h

Fa pudor aquesta campanya mediatica dels convergents culpabilitzant a ERC de tot i fent-se pasar per ex votants d'ERC. Jo que sempre he votat nacionalista n'estic tip. Mai més votaré a aquests impulsors del cainisme a Catalunya que voten contra que Catalunya pugui organitzar referendums,s'organitzi en vegueries o que el 50% de les pelicules siguin en català. Tot això nomes per electoralisme. I Catalunya on queda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta fletxa Girona
11 de març de 2010, 15.53 h

La incompetència del govern tripartit no te límits, hem tancat el bar i no podem fer les comandes, a les eleccions votaré CIU, mai més ERC!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de març de 2010, 14.59 h

Els llepaculs de'n Montilla podeu dir totes les imbecilitats que volgueu, però la tempesta de neu del dilluns ha fet quelcom més que dificultar-nos la vida als gironins, ha enterrat definitivament al tripartit. Ja ningú, ni tant sols els que eran els "vostres" es creuen la vostre retòrica i les vostres mentides.

La nevada us ha acabat de deixar amb el cul a l'aire, ha ensenyat a tothom la vostre inmensa impostura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex-llepant de Ciu fletxa l´estar tort.
11 de març de 2010, 09.36 h

La culpa la té Erc per deixar-nos sense mamella i posar Ciu en evidència havent fet molt més en pocs anys al govern en minoria que d´altres durant anys i panys amb majories i majories absolutes.Això és intolerable.Cal fer Erc. fora del govern a qualsevol preu i que ens tornin la mamella perduda.Hombre ya!.Si voleu saber tota la veritat i només la veritat. visiteu. la cope,mireu los santos, intereconomia,la razón, Abc.nación digital etc. allà us aclariran com de traïdors són aquests ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de març de 2010, 08.56 h

Acabar amb el tripartit P$OEmontillista, i si pot ser avui, millor que demá, ja no només és una deure patriòtic de qualsevol catalá que s'estimi el País, sino que ha esdevingut una questió de supervivència, i d'aixó, a hores d'ara, els gironins en som plenament conscients.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.