directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla assegura que amb la MAT els problemes elèctrics haurien estat menors

ERC i ICV repliquen que la solució és el soterrament de les línies · Mas li recorda que són els seus socis de Govern qui s'hi han oposat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dimecres que si la conflictiva línia de Molt Alta Tensió (MAT) estigués operativa a les comarques gironines, els problemes de subministrament elèctric que hi està havent a aquesta zona serien menors. 'La MAT que s'està construint no és l'única solució als problemes viscuts', ha assegurat, 'però sense ella els problemes han estat més grans'. Amb aquestes declaracions, Montilla ha aconseguit irritar al mateix temps els seus socis de Govern i CiU. ERC i ICV-EUiA han replicat que la solució als talls elèctrics és el soterrament de la MAT, mentre que Artur Mas li ha recordat que han estat els seus socis de govern els que s'han posat 'darrere de pancartes' contra aquesta infraestructura.
torre, electricitat, nevades, subministrament
Torres de pas de cables totalment doblegades arran del temporal a Salt (Gironès).

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la seva intervenció al Parlament, Montilla, que ha dit entendre el 'malestar' dels afectats pel temporal, ha defensat la necessitat la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a les comarques gironines que rebutgen ERC i ICV-EUiA. 'Les comarques gironines són pràcticament les úniques de tot l'Estat que no tenen una línia de 400 que asseguri la qualitat i la garantia del servei elèctric', ha dit, 'la MAT que s'està construint no és l'única solució als problemes que hem viscut en les darreres hores, però sense ella els problemes han estat més grans'.

Mas demana 'coherència' al Govern
'Si Montilla diu que les línies d'alta tensió haurien d'estar millor i n'hi hauria d'haver de noves, que els seus socis de govern no s'hi oposin', ha afirmat Artur Mas que creu que aquesta actitud tant de Montilla com del Govern només està contribuint al 'caos i a l'embolic total' d'aquests dies. A més, el president de CiU ha recordat a Montilla que el que ha fallat arran de la tempesta ha estat la mitja i baixa tensió, i no l'alta tensió.

Artur Mas ha afirmat que és 'evident' que si hi hagués la MAT, el país s'estalviaria molts problemes des del punt de vista el subministrament elèctric però creu que hi ha una falta de coherència dins el Govern perquè 'són els principals opositors d'aquesta línia'. El president de la federació nacionalista comenta que 'cada poble i cada alcalde ha de defensar els seus interessos' però que hi ha d'haver una línia de coherència dins els partits i que no pot ser que un soci de govern defensi una postura i que els altres dos 'es posin darrere pancartes'.

'Si se soterra la MAT es garanteix que la línia no caigui'
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha atribuït, en declaracions als periodistes, la caiguda de línies elèctriques a un 'manteniment deficient' i ha negat que la problemàtica actual reobri el debat de la necessitat de la MAT a les comarques gironines. 'Les línies de la MAT haurien caigut igual si el manteniment és tant deficient com el que s'està veient', ha dit. Puigcercós ha afirmat que vista la situació 'portaria a que la solució seria soterrar' i dóna 'més raó' als opositors al traçat actual de la línia.

Els ecosocialistes han destacat que la MAT no soterrada no garanteix que s'haguessin minimitzat els problemes que s'han produït aquests dies a partir del temporal de neu. 'Si se soterra es garanteix que no caurà', han destacat diverses fonts del grup. Així mateix, aquestes mateixes fonts han destacat que no s'han de barrejar problemes de manteniment i les fallades de distribució amb si hi ha d'haver MAT o no.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de març de 2010, 11.32 h

No tens vergonya. Tu ves repetint els mantres dels teus jefes P$OEmontillistes que no us lliurará de sortir dels governs...de tots, d'una manera tant ignominiosa que no s'oblidará en generacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
11 de març de 2010, 09.24 h

Doncs amb comparació amb el temporal del 2001 sembla que ha anat bastant millor que quan governava Ciu sempre disposada a treure profit electoralista de tot.D´això s´en diu veure la palla a l´ull de l´altre i no veure la biga al propi.Ai! Ex-llepant et veig tant decaigut!.Pobret que s´ha quedat sense llum, em fa una pena!.Si tant et disgusta aquesta pàgina pots anar a visitar les de la Razón,intereconomia,el mundo, abc,los santos,la cope.nación digital.Allà et sentiràs molt bé Puix ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jm fletxa martorell
11 de març de 2010, 09.16 h

Això passa per deixar privatitzar els serveis bàsics. Et recordo que el teu estimat CIU, com a partit dretà, dona suport a tot això. No et queixis doncs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de març de 2010, 07.23 h

Bé, ara que ja tornem a tenir electricitat, no us explicaré pas l'aventura, sou uns fanátics del tripartit per tant, és perdre el temps, només diré que si avants estaba segur que deslliurar-nos del tripartit era, a més d'un deure patriòtic, una questió de supervivència, ara, després del que estem visquent a les comarques gironines, volia afirmar que lo de la questió de supervivència ja supera al petriotisme.

El tripartit ja s'assembla a un govern normal de...Eritrea, possem per cas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.