directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Sagrada Família insisteix que portarà el projecte del TGV als tribunals si no hi ha un "canvi" que doni seguretat al temple

Veuen un "risc real" per al temple si el TGV hi passa a tocar

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Junta constructora de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha insistit aquest dimarts en portar els tribunals el projecte del pas del TGV per la ciutat de Barcelona i que ho faran a principis d'octubre perquè dictamini si hi ha 'risc real' per al temple si el tren passa pel carrer Mallorca. Rigol ha dit que ho portaran al jutge si no hi ha un 'canvi radical' en el projecte que doni una 'major seguretat' a la Sagrada Família. Rigol ha mantingut una reunió amb el regidor d'urbanisme de Barcelona Ramon García-Bragado que ha servit per mantenir les portes obertes al diàleg però també per constatar que les posicions encara són llunyanes. García-Bragado espera que la Sagrada Família participi en la Comissió de seguiment de les obres del TGV.
sagrada familia temple barcelona tgv
La Sagrada Família pot perillar amb el pas del TGV

Comparteix
   


Etiquetes
Us n'informàvem fa uns dies i continuen amb la mateixa determinació: el responsable de la junta constructora ha remarcat que hi ha un 'risc real' per al temple si el TGV passa pel carrer Mallorca i que tenen 'l'obligació de defensar-ho perquè defensant-ho també defensem Barcelona i també l'Ajuntament'. Tot i celebrar el compromís de l'Ajuntament perquè hi hagi la 'màxima informació possible', ha alertat que defensaran el temple 'fins al màxim'.

En aquest sentit, ha insistit en remarcar que, si no hi ha un canvi en el projecte, el portaran davant del jutge perquè 'dictamini si hi ha risc real o no'. Una denúncia que Rigol ha situat com a molt tard a començaments d'octubre. 'Estem en el nostre dret', ha dit Rigol, que vol 'una actitud constructiva i de diàleg amb les administracions', però també 'sabent que hem de defensar el que hem de defensar fins allà on ens permet l'estat de dret'.

Rigol ha donat per segur que portaran als tribunals el projecte si no hi ha un 'canvi radical' en el mateix. De moment, la Sagrada Família no ha obtingut resposta a les al·legacions que han presentat al projecte. Rigol ha assegurat que estan 'oberts' a 'qualsevol cosa que signifiqués una major seguretat per a la Sagrada Família', tot remarcant que no és 'la seva feina' dir quin ha de ser el traçat del pas del TGV per la capital catalana. 'Qualsevol aportació que signifiqués donar seguretat a la Sagrada Família l'acolliríem bé', ha dit.

El màxim responsable de la Sagrada Família ha remarcat que els seus tècnics consideren no suficient la construcció d'un mur de quaranta metres per protegir el temple, perquè 'el subsòl de la Sagrada Família és molt complex' i té unes condicions d'arquitectura diferents al gòtic. 'Qualsevol moviment que hi hagi', ha alertat, 'és molt sensible a l'arquitectura gaudiniana'.

Per la seva banda, Raimon García-Bragado ha assegurat ser 'conscients i respectuosos' amb l'opinió mantinguda pels responsables del temple. El regidor els ha explicat 'les posicions del conjunt de les institucions interessades en aquesta obra', 'les màximes garanties ofertes pel Ministeri de Foment quant al tractament i la seguretat de les obres' i 'la necessitat d'aquesta connexió ferroviària perquè el servei públic funcioni amb un servei d'altíssima capacitat i prestacions'.

El regidor d'Urbanisme ha assegurat que el consistori li ha manifestat a la Sagrada Família el seu interès en participar 'directament' en els processos de control i supervisió de les obres 'conjuntament amb els ciutadans i associacions'. L'Ajuntament espera que la Sagrada Família hi participi, tot remarcant que també hi ha una 'relació bilateral' que permetrà que hi hagi un 'seguiment específic'.

García-Bragado ha apostat perquè hi hagi la 'màxima col·laboració i intercanvi d'informació' amb els responsables de la Sagrada Família, tot recordant que no sempre ha estat així.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de juny de 2017, 09.19 h



Sense tindre coneixements, crec que tots ens varem posar les mans sobre el cap, i dient !! QUIN DISBARAT !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
erninio lopeine fletxa vadajostremedura
11 de juny de 2017, 21.53 h

Vigileu als destralers espanyols que allí a on foten cullerada sempre és per fotre una cagada, són tan summament impresentables que serien capaços de destruir la sagrada família de manera irrecuperable per tal de continuar perjudicant Catalunya, tal és l'odi que senten per nosaltres, la frustració de què som uns dels pocs que hem resistit el setge tres-cents anys i finalment en sortirem victoriosos amb la democràcia a la ma, amb les lleis de l'embut i les amenaces no fen terrorisme d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Finsals Collons fletxa London del camp
17 de maig de 2017, 09.21 h

si senyor, Carles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de febrer de 2017, 07.14 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
23 de maig de 2016, 14.39 h


Un jutge és l'encarregat de fer complir les lleis del seu país i és també arribat el cas, l'àrbitre que decideix entre dues interpretacions discrepants d'una determinada llei; no és competent per pronunciar-se en aquest cas ni en molts d'altres de caràcter tècnic o científic, disciplines que no domina ni té per què dominar. Pel que fa al cas que ens ocupa, tan acceptable li pot semblar un dictament contrari al projecte ferroviari com un de favorable; no té elements de judici.

Qui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.