directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les fotos censurades del Gürtel ja es poden veure en una nova sala de València

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La sala Tomàs March de València ha acollit la inauguració de l'exposició 'Fragments 2009', retirada fa una setmana del MuVIM en protesta per la decisió de la Diputació valenciana de despenjar unes fotos relacionades amb l'esclat del 'Gürtel'. La Unió de Periodistes Valencians ha tornat a inaugurar la mostra en un acte multitudinari al qual també ha assistit l'exdirector del museu, Romà de la Calle, que va dimitir dilluns per no estar d'acord amb la decisió. El president de la Unió de Periodistes, Ximo Clemente, ha llegit un manifest denunciant la 'censura' que ha qualificat d''agressió inconcebible' i lamentant que s'hagi produït 'més de tres dècades després de la desaparició d'eixe règim d'oprobi'.

Comparteix
   

Clemente s'ha mostrat satisfet d'haver trobat 'un nou espai de llibertat' en la sala Tomàs March, agraint als seus responsables que hagin pogut muntar l'exposició en aquesta sala del centre de la ciutat només una setmana més tard de la retirada del MuVIM i en aquesta de l'època de l'any. L'exdirector del MuVIM, Romà de la Calle, ha agraït les mostres de suport rebudes i ha fet una valoració de la seva gestió al capdavant del museu, reconeguda des de diversos àmbits internacionals. De la Calle ha ironitzat amb el fet que la mostra 'Fragments 2010' haurà d'incloure 'un apartat per a la llibertat d'expressió'.

Una setmana polèmica
Els fets relacionats amb la polèmica mostra 'Fragments', que es ve celebrant des de fa sis anys sense cap problema, arrancaren el passat dijous. Després de ser inaugurada l'exposició, la Diputació de València, gestora del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), va decidir retirar totes les fotos de l'apartat 'Política' de l'exposició que repassa els moments periodístics de l'any 2009. La Unió de Periodistes Valencians, organitzadora de la mostra, retirava divendres l'exposició al complet i anunciava que buscaria una nova ubicació.

A les imatges 'censurades' es podia veure Camps, Barberà, Costa o 'El Bigotes' en alguns moments relacionats amb l'esclat del 'cas Gürtel', com la compareixença del president popular davant el TSJ del País Valencià. Una altra imatge retirada per la Diputació de València de la mostra del MuVIM va ser la d'Aznar sent proclamant doctor honoris causa per la Universitat Cardenal Herrera de València amb una imatge del Rei Joan Carles al fons. La censura afectava fotògrafs de diaris com 'El Mundo', 'ABC', 'El País' o 'Levante-EMV' o 'El Periódico de Catalunya'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi Xic fletxa Llorenç del Penedés
12 de març de 2010, 14.51 h

Quina por que fan aquests peperos....La Truja Valenciana sembla ven bé poseida per el bany de multituts i fatxenderia que gasten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Atlasac fletxa Vila-real
12 de març de 2010, 10.29 h

Es obligació NOSTRA, ho sabem, ho sabem, ho sabem que NO podem contar per a res amb els Polítics actuals, molt poc amb els Mitjans de Comunicació, alguns Periodistes i Escriptors i para de contar, entre nosaltres sols podrem contar amb la gent de BONA VOLUNTAT, els EGOÏSTES els TIRANS INVASORS i els BOTIFLERS com sempre VOTARAN a favor del seu Partit Polític o sia a favor de castella de tota la vida, els que es (rentaran les mans, però després sempre demanant....amb quin DRET!!)en fí, fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.