directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Fecsa no sap dir quan restablirà el servei després de la quarta nit sense llum

Es limita a dir que les més de 20.000 famíiles afectades tindran electricitat 'entre aquesta setmana i la que ve'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Almenys 20.000 abonats de Fecsa-Endesa, la majoria a les comarques gironines, han passat la quarta nit sense llum després del temporal de neu. La companyia elèctrica ha comparegut públicament aquest dijous a la tarda a Barcelona una roda de premsa on ha assegurat que 'no sap' quan podrà restablir el subministrament elèctric als prop de 40 municipis afectats, principalment de la Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. El ball de xifres ha estat constant i el Govern ha afirmat que els abonats afectats per la manca de llum ascendia als 30.000. Fecsa-Endesa ha admès que no pot donar xifres concretes i s'ha defensat dient que l'apagada es deu 'a una catàstrofe d'una magnitud desconeguda'.

Comparteix
   

'M'agradaria poder-li dir que demà a la tarda tot estarà absolutament restablert, però no tinc la certesa absoluta', ha confessat el director general d'Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, tot i que ha assenyalat que 'entre aquesta setmana i la que ve' quedarà solucionat 'el gruix' del servei. Els representants de la companyia elèctrica han reiterat que Fecsa-Endesa està fent un 'esforç titànic', amb més de 700 treballadors, per restablir la normalitat al país. 'No hem escatimat en cap moment invertir xifres milionàries perquè els clients disposin de servei en el menor temps possible', ha assegurat el conseller delegat d'Endesa, José Luis Marín, que ha xifrat la inversió en 50 milions d'euros.

La MAT, imprescindible


'La MAT és la columna vertebral que unirà Espanya amb França i farà que Girona deixi de ser la zona de més risc de la Península', ha afirmat Marín, el qual no ha dubtat a assegurar que 'si [la línia] s'hagués construït a temps no estaríem vivint aquesta situació'. Pel conseller delegat d'Endesa, 'és impossible garantir el servei elèctric si no hi ha infraestructures' i ha advertit que 'fa més de deu anys' que la companyia les demana i 'encara no hi són'.

Arribar a les urbanitzacions aïllades

Paral·lelament, Protecció Civil també anunciat aquest dijous que un dispositiu format per agents dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, Bombers, Agents Rurals, SEM i Creu Roja visitarà porta a porta les cases dels municipis gironins més afectats pel temporal. L'objectiu és detectar possibles emergències, portar begudes i aliments i prevenir dels riscos dels sistemes de calefacció alternatius. El dispositiu tindrà com a bases els parcs de bombers de Lloret, Tossa de Mar, Maçanet de la Selva, La Pera, Palafrugell i Roses. Les persones que necessitin assistència mèdica seran trasllades als centres mèdics més pròxims. Protecció Civil pretén arribar a aquelles persones que a causa de la nevada segueixen amb greus problemes de comunicació quatre dies després.

Lloret de Mar (Selva) és una de les localitats més grans, amb una població de 80.000 persones i 43 urbanitzacions, que té problemes amb la falta de llum elèctrica. En Juan, un dels veïns de la urbanització Lloret Blau, ha qualificat la seva situació de 'desastrosa' perquè estan sense llum, aigua ni calefacció des de dilluns: 'Tot plegat és un desastre. Sembla que estiguem vivint a la muntanya perquè, fins i tot, ens hem de tapar amb les jaquetes quan anem a dormir. I sort en tenim que poder utilitzar el gas butà per cuinar', ha assegurat.

Des de l'ajuntament de Lloret de Mar s'ha lamentat la situació que es viu el poble i s'ha explicat que s'està treballant per engegar una línia de llum provisional per donar servei a bona part de la població. Es tracta d'un cablejat provisional, amb pals de fusta, que substituiria la línia que va caure, situada en el bosc que va de Lloret a Blanes. Segons ha assegurat l'alcalde, Xavier Crespo, si aquesta línia provisional es pot donar d'alta en les properes hores, 'es calcula que donarà servei a bona part de Lloret de Mar'. D'altra banda, aquest dijous al matí han arribat 13 generadors més a Lloret, que se sumen als 9 que ja havien arribat aquest dimecres.

Portbou vol denunciar


Portbou, a l'Alt Empordà, és una de les altres poblacions que encara esperen l'arribada de la llum. L'alcalde, Antoni Vega, ha lamentat que quatre dies després del temporal de neu la població encara continuï sense subministrament elèctric i ha criticat amb duresa la companyia Fecsa-Endesa per les seves contínues 'promeses que no es compleixen'. 'La companyia subministradora ens va prometre tres generadors aquest dimecres a les sis de la tarda; a les nou del vespre, ja eren dos; a les deu de la nit, només un; i finalment s'han perdut pel camí i encara no han arribat', ha explicat a l'ACN amb desesperació Vega, que ha avançat que es planteja denunciar Fecsa-Endesa.

La residència d'avis de Tossa, sense llum ni calefacció

Els prop de quaranta avis de la residència Tursia de Tossa de Mar (La Selva) han estat tres dies sense llum, sense calefacció i sense telèfon. Aquest dijous a la tarda s'ha instal·lat un generador, però la llum funciona de forma intermitent. El resident més jove té 66 anys i el més gran 96. Malgrat això, cap dels avis ha hagut de marxar del centre durant aquests dies. Les estufes i la cuina de gas han permès continuar amb un dia a dia més o menys normal. Hi ha quatre altres residències ubicades a Lloret, l'Escala i Sant Feliu que també han de funcionar amb generadors. L'única incidència es va registrar a la residència de Lloret de Mar, on 30 avis van ser reallotjats a un centre de Barcelona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.