directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Barcelona Acció Solidària lamenta que sigui difícil d'identificar els dos ostatges catalans en el vídeo d'Al Qaeda

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Vull creure que són ells, per la manera de caminar i per la silueta', ha explicat a l'ACN el portaveu de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Giménez, en referència al vídeo que Al Qaeda ha difós aquest divendres i en el qual es veuen, 'de lluny i a contrallum' els dos cooperants que segueixen en mans de l'organització terrorista. 'Si això fos un judici del qual depengués una sentència mai diria que són ells, perquè es veuen amb molta dificultat', ha dit el portaveu de l'entitat, qui ha recordat que es desconeix de quan és la filmació.
Alícia Gámez, Barcelona Acció Solidària
Comparteix
   

El vídeo s'ha difós amb una fotografia i un comunicat de l'organització terrorista en el qual exigeix al govern espanyol que compleixi les seves peticions.

Els membres de Barcelona Acció Solidària van llevar-se aquest dimarts amb la notícia inesperada de l'alliberament d'Alícia Gámez, una de les tres voluntàries de l'ONG segrestades a Mauritània el 29 de novembre. Aquest divendres, han rebut una altra sorpresa de bon matí, el vídeo difós per Al Qaeda en què es veurien Albert Vilalta i Roque Pascual, els dos cooperants que encara són en mans dels terroristes, al nord de Mali. Es tracta del primer vídeo que mostra imatges dels ostatges.

El portaveu de l'entitat, Josep Ramon Giménez, ha fet al·lusió a la fotografia que s'ha difós juntament amb el vídeo i el comunicat. 'Se'ls veu fastiguejats', ha dit en referència a Pascual i Vilalta. 'L'Albert porta barba, que no en duia mai, i el Roque està més prim', ha dit.

Crítiques a l'executiu espanyol
El portaveu de Barcelona Acció Solidària ha criticat l'actuació del govern espanyol i, concretament, de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega, que aquest dijous confirmava que durant aquests dies hi ha hagut cartes i fotografies que han confirmat a les famílies dels ostatges i al govern que els tres cooperants estaven vius. Durant els tres mesos de captiveri, l'executiu espanyol no ha confirmat l'existència i l'autenticitat d'aquests documents ni dels que han aparegut als mitjans de comunicació perquè deia que això 'perjudicava l'estratègia de la crisi', ha recordat Giménez.

Ara que Alícia Gámez ja és alliberada, Giménez titlla de 'contradictori' que ara sí que es puguin confirmar aquests documents, ja que encara queden dos ostatges, Albert Vilalta i Roque Pasqual, per alliberar. De manera que si abans s'havia d'anar amb cura per garantir la seguretat dels cooperants, ara també, considera el portaveu.

Per a Barcelona Acció Solidària, l'estat de les negociacions segueix sent 'una caixa de sorpreses'. 'No sabem com es mouen les fitxes', ha dit Giménez.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.