directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Baltasar es torna a disculpar per la tesi del llamp però atribueix l'error als Agents Rurals

Ha negat que se'ls pressionés per donar una explicació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha tornat a disculpar-se per haver defensat amb rotunditat la tesi del llamp com a origen del foc d'Horta de Sant Joan que va costar la vida a cinc bombers dels GRAF Lleida, però ha insistit en què es va limitar a informar sobre allò que li havien transmès, de manera que ha atribuït l'error al cos d'Agents Rurals. També ha negat que pressionés els Agents Rurals per precipitar l'explicació de les causes del foc. Els grups de CiU i del PP han elogiat el to que ha utilitzat Baltasar en la seva compareixença en la comissió d'investigació del foc d'Horta, si bé li han retret que no assumís com a propi l'error i segueixi atribuint-lo al cos d'Agents Rurals.

francesc baltasar, conseller, medi ambient
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Comparteix
   


Etiquetes
La de Baltasar ha estat la compareixença que ha donat per finalitzada la comissió d'investigació del foc d'Horta. Ha reiterat les seves disculpes per haver atribuït a un llamp les causes del tràgic incendi, si bé ha atribuït l''error' al cos d'Agents Rurals, que, en canvi, considera que van actuar amb rigor.

'Els Agents Rurals tenien una conclusió ferma que van traslladar al conseller, però tot i la seva experiència, no són infalibles i havien errat en el resultat de la seva investigació', ha asseverat Baltasar, que ha defensat la roda de premsa en què va anunciar la tesi del llamp tres dies després de l'atrapament mortal, malgrat que els Agents Rurals només havien pres declaració a 4 dels 14 testimonis, no tenien informes meteorològics que avalessin el llamp ni altres elements que posteriorment han estat determinants.

Baltasar ha considerat que durant la comissió d'investigació ha quedat clar que la conselleria mai va 'apressar' ni 'orientar' els investigadors dels Agents Rurals en la investigació, de manera que ha negat precipitació. A més, ha considerat que era 'obligació' seva sortir a informar en conèixer les primeres conclusions. De no haver-ho fet, ha continuat, 'hagués estat molt greu' perquè 'hagués ocultat informació', encara que fos errònia, com s'ha demostrat més tard amb la detenció dels dos presumptes piròmans. Ha admès, però, que va errar en afirmar amb 'rotunditat' que el llamp fos la causa, i ha assegurat que ha après la lliçó.

Tant el diputat de CiU Jordi Turull, com el del PPC Rafael Luna, han elogiat el to que ha utilitzat Baltasar en la seva compareixença. Turull, en to conciliador, ha considerat que un error 'el pot cometre tothom', perquè 'forma part de la condició humana i ningú n'està exempt', però ha retret les justificacions de l'error i que digués que les conclusions dels Agents Rurals eren concloents quan s'ha demostrat que no ho eren.

Com Luna, ha insistit en què Baltasar sí que va actuar amb precipitació i d'haver fet una 'mala gestió' de la informació, cosa que, per ell, va contaminar la investigació posterior, cosa que consideren que no és imputable als Agents Rurals. A més, li han recriminat que no hagi assumit com a propi l'error i que el segueixi atribuint només als Agents Rurals.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.