directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU es desmarca de la declaració anticrisi per poc concreta i improvisada

Assegura que no han tingut temps d'estudiar-la

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, s'ha desmarcat aquest divendres de la declaració del Consell d'Institucions de l'Acord Estratègic per a fer front a la crisi entre Govern i agents socials i econòmics i ha criticat la falta de concreció i la seva improvisació. De fet, Mas ha lamentat que no s'ha pogut arribar a cap acord concret en la cimera anticrisi que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. 'La trobada s'ha fet de forma improvisada', ha assegurat, al temps que ha criticat que la declaració la van rebre a última hora i no han tingut temps d'estudiar-la. En qualsevol cas, ha declarat que no poden estar d'acord en tot.
artur mas, convergència, cdc, convergència i unió
El líder de CiU, Artur Mas.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas no ha volgut treure importància a la reunió, que creu que té 'rellevància institucional' pel fet d'haver reunit a Governs, polítics i agents socials. Però, ha afegit, 'falta que això serveixi per alguna cosa més que per a la bona imatge'. El president de CiU ha denunciat que el Govern no els va fer arribar el document que ha acordat el Consell d'Institucions de l'Acord Estratègic fins aquest dijous a les nou del vespre.

Una declaració que Mas ha dit entendre com a 'guió' i que no ha subscrit, perquè, ha assegurat, no estan d'acord amb tots els seus termes. Per exemple, ha denunciat que no es parli de 'moderació fiscal'.

De fet, Mas ha lamentat que en la reunió no s'hagin plantejat 'algun acord concret', ja que creu que 'els ciutadans estan esperant solucions concretes a problemes concrets'. En aquest sentit, Mas ha explicat que CiU ha posat sobre la taula una iniciativa presentada al Congrés, que s'ha de votar aquest mateix mes, per reduir la morositat de les administracions públiques, ha plantejat un front català per evitar la pujada de l'IVA aprovada pel govern espanyol i prevista a partir del juliol, un pla d'austeritat de l'administració o mesures per millorar el crèdit i l'aval públic.

Mas, però, ha lamentat que en la reunió d'aquest divendres 'no s'ha pogut concretar, que és el que la gent està esperant'. 'Això intentarem tant en les properes setmanes tant a Catalunya com a Madrid', ha assegurat el president de CiU.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.