directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSM saluda l'aprovació de la Llei de consultes populars a Catalunya

El darrer mes de desembre es va crear a Mallorca una Plataforma de regidors pel dret de decidir

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Partit Socialista de Mallorca- Entesa Nacionalista (PSM-EN) ha aplaudit aquest divendres en un comunicat l'aprovació de la llei de consultes populars al Parlament de Catalunya, amb els vots dels grups que donen suport a l'actual Govern tripartit (PSC, ERC i ICV). Els nacionalistes han anunciat també que properament presentaran una proposta per tal que el Parlament de les Illes Balears segueixi el mateix exemple. De fet, el passat 12 de desembre es va crear a Mallorca una plataforma per tal d'instar el govern a presentar una proposició amb l'objectiu que la cambra balear l'aprovi i la ciutadania pugui decidir, tal com recull l'Estatut d'Autonomia balear.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSM-EN celebra l'aprovació de la llei de consultes populars al Parlament de Catalunya aquesta setmana. En un comunicat emès per aquesta formació política, la regulació d'aquest tipus de consultes, en què la ciutadania hi participa de manera directa, suposarà un avanç en els valors democràtics i en la corresponsabilitat col·lectiva en la presa de decisions bàsiques per a la convivència.

Per aquest motiu, els nacionalistes expliquen que pròximament faran arribar una proposta d'aquestes característiques a la cambra autonòmica. De fet, el passat desembre es va crear a Mallorca una plataforma, que porta per nom,'Avançam' per tal d'instar al govern a aprovar una llei de consultes populars a les Balears, en compliment de l'Estatut d'Autonomia que té les competències en la regulació d'aquest tipus de consultes. `

A més, des d'aquesta formació recorden que durant la legislatura 1999-2009 es va aprovar al Parlament una Proposició No de Llei que instava al govern a redactar un projecte de llei de consultes populars. El PSM-EN considera que la celebració de consultes populars a les Illes Balears serà determinant per poder desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives, i per garantir les senyes d'identitat del país.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Mengano fletxa Barcelona
13 de març de 2010, 09.48 h

Quim, crec que el terme PPCC és desafortunat. Si la Corona d`Aragó no hagués estat conquerida per Castella ens hauriem convertit en un Estat Confederat (incloent el cantó d`Aragó amb la seva llengua: l` aragonés. ) Com s´hauria dit aquest estat? Crec que els Balears, Valencians i Catalans formem una sola nació ( en relació a la resta del món està clar que som el mateix poble), però al mateix temps tenim la nostra idiosincràcia pròpia que crec que s´ha de respectar. Jo aspiro a cr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
13 de març de 2010, 09.26 h

Ara us escolto!! Tots els territoris que parlem en CRISTIÀ: Pais Valencià, Les Balears, el Principat, La Franja i Catalunya Nord, hem d`estar tots en la MATEIXA PAGINA ( com diuen els americans: we are in the same page) pel que fa a la afirmació de la nostra identitat. Hem de treballar en equip. Els del les Balears haurieu d`anar a parlar més sovint amb els valencians a veure si es sostoven una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
13 de març de 2010, 08.21 h

Endavant compatriotes mallorquins, espero les consultes a les Balears ben aviat.Visca Mallorca i els Països catalans Lliures!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.