directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

ERC i CDC del “YesScotland” al “YesCatalunya”

Primer van ser els republicans que van obrir la web www.referendumescocia.cat i avui ha estat CDC que ha posat en marxa un observatori de seguiment

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El vicesecretari general de política internacional i relacions institucionals d'ERC, Jordi Solé, va ser l'encarregat de presentar la pàgina web, que farà un seguiment a través d'articles i anàlisis del procés escocès cap a la independència que culminarà amb el referèndum del 18 d'octubre del 2014. I avui ha estat el secretari de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas, que ha presentat l'Observatori del referèndum d'Escòcia. L'objectiu de l'Observatori és fer un seguiment i una anàlisi exhaustiva, de manera discreta, prèvia al referèndum que s'ha de celebrar a Escòcia el 2014.




Comparteix
   

Jordi Solé (ERC): “cal tenir voluntat política per iniciar un procés cap a la independència"

"Ens mirem aquest procés amb esperança i il·lusió perquè pensem que el que passi pot tenir conseqüències per als processos similars que hi ha a Europa en el camí cap a aconseguir l'estat propi", ha reblat Solé. "El que està passant a Escòcia és prou didàctic i interessant per extrapolar-lo a la nostra situació i treure'n lliçons", ha assenyalat el vicesecretari general de política internacional i relacions institucionals.

"Una de les principals lliçons però és que cal tenir voluntat política per iniciar un procés cap a la independència", ha puntualitzat Solé. "El govern de l'SNP es va comprometre durant la campanya electoral a fer un referèndum, i ho està complint, amb un procediment clar i transparent en què ja s'ha consultat la societat i ara s'ha d'implicar el Parlament fins arribar a la tardor del 2014 quan serà consultada tota la ciutadania", ha recordat el també alcalde de Caldes de Montbui, que ha lamentat que "a Catalunya no veiem aquest lideratge i aquesta voluntat política".

El web s'actualitzarà periòdicament amb totes les novetats del procés escocès amb calendaris, articles d'anàlisi política i tota la informació relativa al procés amb una guia per poder fer-ne un seguiment exhaustiu.

Victor Terradellas(CDC): "sense paral·lelismes forçats, considerem d'alt interès per a Catalunya el procés escocès"

La secretaria de Relacions Internacionals de CDC ha creat l'Observatori del referèndum d'Escòcia. L'objectiu de l'Observatori és fer un seguiment i una anàlisi exhaustiva, prèvia al referèndum que s'ha de celebrar a Escòcia el 2014. La seva posada en marxa coincideix amb l'inici de la campanya oficial presentada aquest divendres pel president d'Escòcia, Alex Salmond, 'Sí Escòcia'. El secretari de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas, ha assenyalat que "sense paral·lelismes forçats, considerem d'alt interès per a Catalunya el procés escocès" alhora que ha apostat "per una anàlisi i un aprenentatge silent i respectuós amb aquest procés nacional".

El naixement de l'Observatori del referèndum escocès s'entén des de la importància que ha suscitat 'Sí Escòcia' i el referèndum arreu del món. Segons un dels exconsellers de l'SNP i portaveu de 'Sí Escòcia', Stephen Noon, s'assumeix el repte de "crear la campanya ciutadana més àmplia de la història" del país.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Montse fletxa Barcelona
31 de maig de 2012, 18.14 h

A Catalunya també arribarà!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan fletxa Barcelona
29 de maig de 2012, 15.53 h

#21 Mireu que no paro de dir-vos que el deixeu estar a en aquest... que s'avorreix molt el pobre, i es distreu dient bajanades....Deixeu-lo estar.... que vagi dient sol....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de maig de 2012, 06.33 h

#20 I quina és la teva missió al món,transformar oxígen en diòxid de carboni?no crec que serveixis per massa més,mitjacerilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de maig de 2012, 21.19 h

#18 Si que has tardat en trobar una resposta adient amb la teva personalitat,mitjacerilla...una pregunta:ets dels que creus que el rotlle de paper higiènic és un perifèric de l'ordinador?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de maig de 2012, 16.13 h

#16 Al contrari amic mitjacerilla,per fer veure que ets quelcom vens per aquí amb el teu pseudònim,simbol de la teva petitesa mental,sense donar el teu nom,segurament al món real ets un pobre que passa sense que el vegui ningú,de tant insignificant que ets,sempre sumís,sempre servil,ja hauries de saber que per a mí ets com la rateta que dona tombs sense anar enlloc,així és la teva vida,corrent dins la teva pobresa,sense anar enlloc...si pogués el tiraria pipes,per alleugerir la teva me... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de maig de 2012, 14.21 h

#14 Si mitjacerilla si....el que tu diguis,per suposat,apa maco,passa cap al corral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.