directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana revisar l'excés de centralització de Protecció Civil després de la descoordinació durant el temporal

Assegura que es va transmetre 'sensació de solitud, de descoordinació, falta d'informació i humilitat'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha plantejat aquest diumenge revisar l'excés de centralització a Barcelona de Protecció Civil o del CECAT. En un apunt en el seu blog, Puigcercós ha indicat que la situació que va patir Catalunya amb la nevada 'ha estat i és encara difícil', però 'no justifica la sensació de solitud, de descoordinació, falta d'informació i humilitat quan s'afirmava que tot estava sota control gràcies a una gestió impecable'. Ha argumentat que la Generalitat ja està descentralitzada en els delegats del Govern i en els delegats territorials dels departaments, que amb ajuntaments i altres administracions locals, són més capil·lars i tenen més coneixement del territori i del seu estat.
puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha recordat les circumstàncies que han contribuït a agreujar la situació a les comarques gironines, com el fet que l'autopista AP-7 i la N-2 siguin la sortida natural i gairebé única de mercaderies cap a Europa, provocant el conseqüent col·lapse, i que les comarques de l'Alt i Baix Empordà, la Selva i el Gironès concentrin molta població dispersa en urbanitzacions. Tot i això, el republicà ha trobat lògic que es transmetés una sensació de 'solitud, descoordinació, falta d'informació i humilitat quan s'afirmava que tot estava sota control gràcies a una gestió impecable'.

Per evitar que aquesta situació de falta d'informació i de descoordinació es torni a produir, Puigcercós ha plantejat incrementar la descentralització del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya i de Protecció Civil, perquè és la gent del territori la que té un coneixement més aproximat del que està passant.

Repensar el funcionament de les infraestructures de servei públic

Alhora, també ha apostat per repensar si les activitats regulades i que són servei públic poden estar només gestionades per generar guanys als seus accionistes i 'dividends milionaris' als seus consells d'administració. 'La prioritat ha de ser el servei públic i els interessos de la majoria i una eficiència que aquests dies ha quedat clarament en entredit', ha remarcat.

A més, Puigcercós ha volgut deixar clar de nou que el problema que s'ha generat 'no té res a veure amb la MAT'. 'No puc deixar de manifestar la meva perplexitat quan s'afirma tal cosa, desoint dels experts i el sentit comú davant la contundent imatge de 33 torres que han caigut', ha apuntat.

'No m'agradaria pensar que hi ha qui vol treure rèdits de la desgràcia aliena i aprofitar-ho, alhora, per defugir responsabilitats', ha advertit Puigcercós, que ha afegit que això voldria dir que s'està enganyant la ciutadania i que s'està preparant el terreny per sortejar el dret a indemnització de tots els afectats per l'apagada elèctrica. Així seria, ha continuat, si es considera que tot plegat és la conseqüència d'una catàstrofe natural que justificaria la fallada en cadena i no pas imputable a la falta de manteniment de la xarxa elèctrica.

El president d'ERC ha recordat que Endesa manté que ha fet el que calia per mantenir la xarxa 'impecable' a les comarques gironines, invertint el que tocava, i que la seva resposta als efectes de la nevada ha estat igualment 'diligent i eficaç', fins i tot 'exemplar'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 09.27 h

Algun dia que pugis a l'Estartit a fer inmersió, ja t'ho explicaré en persona. Ja he ampliat la teua foto i l'he endreçada. Farem una xarradeta interessant al devant d'una cervesa fresca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Josep Blanch
15 de març de 2010, 08.43 h

Bona Entrevista , Terribas, defensan al Ciutadà , en primer Terme, Avis, Canalla........ Parcialment el Comerç i certa Industria i Sobretot ACLARAR , RESPONSABILITATS de las Empresa ( MONOPOLI ) que Subministren LLUM ( FECSA ) ,AGBAR ( Aigua ), ACESA ( Autopistes ) , RENFE , TELEFONICA ...... entre altres Cada Any es PAGA MES , pero NO ES MILLORA les INSTALACIONS, SERVEIS , ATENCIO als CLIENTS dsd la Quinta Forca.Pagant o NO ContestaN
RESPONSABILITAT de la GENERALITAT, MOSSOS ,..... i les DIPU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa bcn
14 de març de 2010, 23.55 h

L´Heribert Barrera ha estat el pitjor President d´ERC de tota la seva història. Només cal mirar els resultats que va treure i com la seva estrategia de submisiò total d´ERC a CIU, va estar a pocs milers de vots, de fer desapareixer el seu Partit del Parlament de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi Puig fletxa Barcelona
14 de març de 2010, 23.28 h

Ramon Pujol, doncs en aquests 8 anys amb el PP, Catalunya va assolir competències que no aconseguia des del 1980. De fet, el Pacte del Majèstic, tant criticat per vosaltres, ha estat qualificat per Heribert Barrera com l'avenç més important en l'autogovern dels darrers 300 anys. I no em diràs que Barrera és sospitós de ser de Convergència... Oblideu les consignes, vau fer president a un espanyolista com Montilla i ara ja no us creu ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Ramon Pujol
14 de març de 2010, 20.28 h

Caram no sucursalista CiU? 8 anys amb el PP no son pocs.
Molt pitjor que sucursalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de març de 2010, 19.30 h

No cal que et preocupis Puigcercós, que el proper Govern de la Generalitat no sucursalista de CiU ja es preocuparà de Protecció Civil i del que calgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.