directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Més d'un miler de persones es manifesten pels carrers de Vic contra el racisme

Amb el lema 'Cohesió social, aturem el racisme', s'han cridat consignes contra Josep Anglada

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Vic (ACN).- Més d'un miler de persones recorren aquest dissabte a la tarda els principals carrers de Vic en una marxa contra el racisme, encapçalada per la pancarta 'Cohesió social, aturem el racisme'. En la manifestació, amb la nombrosa presència d'immigrants, s'hi han adherit un total de 130 entitats d'arreu d'Osona i es poden sentir càntics com "Fora racistes de l'Ajuntament", en referència al president de PXC i regidor a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada. De fet, la manifestació s'ha convocat arran de la denúncia a Anglada per agredir dos joves després de la diada del partit celebrada a la ciutat el mes passat.


Comparteix
   

La marxa ha començat a dos quarts de set del vespre i ha sortit de la Plaça Major, on també acabarà després de fer un recorregut circular per la ciutat. La manifestació s'ha desvinculat de qualsevol partit polític.

Marxa pacífica
La manifestació, que ha transcorregut de forma pacífica, ha sortit de la Plaça Major i ha continuat per les Rambles de l'Hospital, de Sant Domènec, del Bisbat, dels Montcada, del Passeig, del Carme i Davallades, per tornar altre cop a la Plaça Major, on s'han fet diversos parlaments.

Fora racistes de l'Ajuntament
Una de les consignes que més s'han sentit durant el recorregut ha estat "fora racistes de l'Ajuntament!" en referència als regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). D'altra banda, també s'han escoltat càntics com "convivència sí, racisme no!", "cap agressió sense resposta", "tots som catalans" o "no, no, nazis no". Tal com havien demanat els organitzadors, ni a la pancarta inicial ni als parlaments del final hi hagut representació de cap partit polític. Tampoc s'ha vist cap bandera de cap formació política.

En Xavi Vilar, de la Coordinadora Antifeixista d'Osona, ha explicat que estan farts que es digui que Vic és una ciutat racista i que hi hagi "dirigents polítics que es dediquin a agredir persones", en referència a les denúncies al líder de PxC, Josep Anglada, per agredir dos joves. En aquest mateix sentit, ha lamentat que "altres dirigents polítics de la ciutat es mirin aquests fets des de la distància".

La CUP va entrar la convocatòria de la manifestació al registre, però finalment s'hi han adherit unes 130 entitats d'arreu del territori i unes 400 persones a títol personal.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
28 de maig de 2012, 15.18 h

A Vic feia falta una marxa com aquesta, perque de racistes no només en són Anglada i companyia... Quants comentaris racistes de gent que "no és racista però..." s'escolten cada dia... I de qualsevol color polític, catalans, inmigrants espanyols, és igual qui siguin..


JA N'HI HA PROU!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
27 de maig de 2012, 10.27 h

Un Hurra per aquesta gent, en ALACANT ja no queda ningú de Racista... en València ciutat ja en queden pocs en Castelló cada dia menys...i en Vila-real encara en queden alguns perque el XENOFOB-RACISTA-FACISTA? i no sé quantes coses més que sòc jo ho he parat un poc, queda poc, per a que jo desaparega....allavors diran.....VIVA YA SOMOS LIBRES PARA PODER ADORAR..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.