directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

George Frêche guanya la primera volta de les eleccions a la Catalunya Nord

A la resta de l'Estat francès, els socialistes superen Sarkozy a bona part dels territoris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La primera volta de les eleccions a la Catalunya Nord ha tornat a evidenciar el suport majoritari que té el polèmic Georges Frêche, qui ha aconseguit el 33,5% dels vots en uns comicis marcats per l'abstenció, ja que la participació ha estat del 43%. Tal com informa La Clau, el segon candidat a Llenguadoc-Rosselló ha estat Raymond Couderc, de la UMP, i la tercera i darrera formació que passarà a la segona volta ha estat el Front Nacional. Europa Ecologia només ha aconseguit el 9,3% dels sufragis, i el partit socialista, que comptava amb quatre membres de Convergència a la llista, no ha passat del 7,4%. A tot l'Estat francès els socialistes haurien colpejat durament l'UMP, amb un 30% de vots pel PS davant el 26,7% pel partit de Sarkozy.
Georges Frêche
Comparteix
   


Etiquetes
En una conferència de premsa a Montpeller, Frêche ha descartat proclamar-se guanyador, ja que ha recordat que encara queda una segona volta. El president sortint del Consell Regional ha llançar dures crítiques contra la secretaria general del PS, Martine Aubry, a qui ha acusat de només interessar-se per la seva candidatura a les presidencials del 2012.

Frêche ha destacat que la seva victòria amb una llista pròpia és un fet històric que trenca amb el sistema 'antic' de partits polítics.

Els socialistes guanyen a l'Estat francès


A l'Estat francès, segons les estimacions que ha publicat TNS/Sofres, el Partit Socialista (PS) hauria aconseguit un 30% dels vots, mentre que l'UMP de Sarkozy es quedaria amb 26,5%. Els ecologistes (EE), haurien assolit un 12,3%, i estarien pràcticament empatats amb el Front Nacional, que obtindria un 12% dels vots. El partit de l'esquerra FDG hauria assolit un 6,2%; el MoDem (Moviment Demòcrata), un 4%; i el NPA (Nou Partit Anticapitalista), un 2%. Finalment, el partit LO (Lluita Obrera) tindria un 1,3% dels vots.

La segona volta se celebrarà el dia 21 de març i decidirà qui governa finalment a les 26 regions franceses.









COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.