directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas agraeix la sinceritat de Camacho quan diu que veu possible un pacte amb el PSC

Mas dóna per 'tema tancat i arxivat' la possibilitat d'una reedició del tripartit i constata així els resultats de la darrera enquesta de La Vanguardia

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha agraït aquest dilluns que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, hagi aclarit que descarta un pacte amb la federació després de les eleccions però sí veu possible un acord amb el PSC, com el que es va configurar a Euskadi. Camacho ha contemplat com una possibilitat un pacte amb el PSC, però l'ha descartat amb CiU, tot recordant que la federació no ha demanat perdó als populars per haver anat al notari. 'Li agraeixo a Camacho la sinceritat de les seves paraules, però a mi no em sorprenen. Si ja ho han fet a Euskadi', ha recordat el líder convergent en roda de premsa després de la Comissió Executiva Nacional de CiU.El que sí que ha donat per 'tema tancat i arxivat' el líder de CiU és la possibilitat d'una reedició del tripartit, constatant així els resultats de l'enquesta que La Vanguardia feia pública el darrer cap de setmana i que pronostica que els convergents augmentarien significativament el seu pes electoral situant-se a prop de la majoria absoluta.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas, que sempre ha de respondre preguntes sobre possibles pactes postelectorals amb el PPC, ha recordat que la realitat nacional dins de l'estat espanyol que més s'assembla a Catalunya és la d'Euskadi, i allà precisament socialistes i populars es van posar d'acord perquè Patxi López fos lehendakari tot i que el PNB havia guanyat les eleccions clarament. 'Què han fet a Euskadi? Doncs això que diu la senyora Camacho', ha apuntat.

Sobre l'enquesta que es va fer pública aquest cap de setmana i que dóna a CiU un resultat que s'acosta molt a la majoria absoluta, Mas ha constatat que aquests resultats demostren un 'ampli rebuig' del tripartit. 'La gent no vol tornar a sentir parlar del tripartit, tema arxivat i tancat', ha indicat el candidat de CiU a la Generalitat, que ha afegit que l'enquesta també mostra que una amplíssima majoria de la població vol un canvi. 'L'enquesta demostra que el canvi és possible, però el canvi ha de ser real', ha conclòs.

LOAPA portuària

Mas ha aprofitat per advertir d'una modificació de llei que pot ser 'letalment perillosa per a l'economia catalana', la reforma de la Llei de ports. El líder de CiU ha advertit que el que volen fer PSOE i PP és a la pràctica una 'LOAPA portuària', perquè volen 'xuclar una bona part de les competències' transferides a les comunitats i tornar-les a centralitzar a Madrid. 'La principal plaça portuària de l'estat', ha ironitzat.

El president de CiU ha criticat l'aire 'centralista de sempre' que estan demostrant de nou PP i PSOE, tot recordant que la descentralització portuària va costar molt i va ser fruit d'un pacte entre la federació i els populars. Mas ha lamentat que no s'hagi sentit la veu del Govern en aquesta qüestió. 'I no només això, sinó que ens costa que no ha fet res per evitar una claríssima usurpació de competències', s'ha queixat.

I és que Mas ha avisat que amb aquest tipus de qüestions l'economia catalana es juga una part important de la seva capacitat de competir. Per això, ha assegurat que CiU farà el que calgui i intervindrà, ja que el Govern 'no existeix'. En el mateix sentit, també ha advertit que CiU no permetrà una invasió competencial en l'àmbit educatiu amb el pacte per l'educació que està impulsant el ministre del ram, Ángel Gabilondo.

No a la pujada de l'IVA
En matèria econòmica, ha tornat a rebutjar la pujada de l'IVA que vol fer aplicar el govern espanyol, i ha deixat clar que no tenen por de coincidir amb el PP en aquesta qüestió. 'El fet que el PP defensi coses en el terreny econòmic que siguin similars a les de CiU no ens espanta gens', ha subratllat.

Mas ha indicat que en plena crisi no es pot apujar l'IVA i ha avançat que, tot i que no està decidit formalment, la federació donarà suport a la moció del PP que rebutja la pujada. El líder de CiU ha lamentat que el PSOE 'passi olímpicament' d'aquesta reflexió' i estigui decidit a apujar l'IVA, però li ha advertit que ell serà 'l'únic responsable' de les conseqüències que comporti.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pepo fletxa VdG
15 de març de 2010, 22.05 h

CiU i PSC? Déu meu, els del clan de l'Alavedrea & Prenafeta i els del de Bartomeu Muñoz junts! Això augura corrupció generalitzada...i una menjada de la retallada de l'estatut amb patates!! Quan farem al Duran ministre?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 19.25 h

Hóstia!...un que ja s'ha pres la càpsula informativa!.

http://media.e-noticies.com/ext/20100315/capsula-informativa-140310.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de març de 2010, 19.04 h

Sinceritat que ciu no ha tingut ni tindrà mai,els espanyols ens donen lliçons cada dia,mentre que els botiflers catalans de ciu segueixent amb demagogias,ambiguetats.segueixent sent uns cobarts i els mateixos traidors de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de març de 2010, 18.05 h

Fer fora al tripartit, a més d'un deure patriòtic ja és una questió de supervivència nacional i econòmica.

Encara que ja es veu clar que el que volen tant el P$C-P$OE com el PP-c és fer un pacte a la basca que ja fa temps que vinc denunciant. De fet, les terminals mediàtiques del P$C-P$OE ja fa dies que han possat a les seues palanganes (IC-V i ERC) al devant del foc creuat, fent-los servir de parapet per presservar la seua imatge.

Per sort tenim a CiU per evitar aquest pacte a la basc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de març de 2010, 18.04 h

Camacho está esperando para juntarse con CiU, lo malo es que con lo que pasó en el último congreso del pp, perderá votos y escaños.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.