directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'auditoria de Gramepark detecta que la meitat d'adjudicacions eren 'inadequades'

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet destinarà 11,5 MEUR a salvar l'empresa municipal

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) haurà de destinar 11,5 MEUR (milions d'euros) del pressupost d'aquest any 2010 a salvar l'empresa municipal Gramepark, intervinguda en el marc de la trama Pretòria. La decisió s'ha pres després de conèixer els resultats de l'auditoria que ha fet Deloite sobre l'estat comptable de l'empresa municipal. Gramepark deu crèdits per valor de 61 MEUR i, tot i que l'actiu patrimonial de l'empresa és de 73 MEUR, actualment hi ha dificultats per pagar el deute per manca de liquiditat. A més l'auditoria ha detectat que 27 de les 60 adjudicacions entre 2006 i 2009 eren 'inadequades', i hi ha hagut actuacions sense l'encàrrec de l'Ajuntament.

Comparteix
   


Etiquetes
L'auditoria sobre l'empresa municipal Gramepark ha arribat a tres quarts d'onze d'aquest dilluns al matí a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta de més de 200 folis de dades que analitzen l'estat comptable d'aquesta empresa municipal i les actuacions que ha dut a terme en els últims anys, entre el 2006 i el 2009.

Els tècnics municipals no han tingut gaire temps per estudiar-ho a fons, però la primera valoració que fa l'equip de govern del PSC no és tan pessimista com s'havia especulat en les darreres setmanes. Gramepark és 'solvent', segons han informat i l'únic problema que han detectat és la manca de liquiditat fruit de l'actual situació del mercat immobiliari.

Segons ha detallat el gerent de l'Ajuntament, Fernando Hernández, Gramepark té uns actius de 73 MEUR, en forma d'immobles, i un deute de 61 MEUR de crèdits, 27,5 dels quals son a llarg termini. El problema és que Gramepark no té prou diners a la caixa per fer front a aquests pagaments i l'actual situació del mercat complica la venda dels immobles i, per tant, l'obtenció de diners.

Davant d'aquesta tensió a la tresoreria, l'Ajuntament ha decidit abonar 11,5 MEUR a l'empresa municipal corresponents al pagament d'edificis que són propietat de l'Ajuntament, però que Gramepark havia cedit de forma gratuïta en temps de bonança. Segons Hernández es tracta de reequilibrar la relació entre el consistori i l'empresa municipal. El pagament serà 'immediat' i s'incorporà al pressupost del 2010.

27 obres mal adjudicades
L'informe dels auditors de Deloite també revela que almenys 27 de les més de 60 adjudicacions d'obres que va fer Gramepark entre 2006 i 2009 s'han fet seguint una 'pràctica inadequada'. El gerent de l'Ajuntament, Fernando Hernández, ha evitat parlar d'irregularitats perquè assegura que no hi pot haver 'conseqüències jurídiques' al respecte. Parlon ho ha titllat de 'distorsions'.

Hernández ha detallat que de les 65 actuacions de Gramepark, vuit s'han fet sense l'encàrrec formal de l'Ajuntament, catorze es van adjudicar abans que finalitzes el termini d'exposició pública i quatre més es van ser obres públiques sense adjudicació pressupostària. Segons el gerent municipal, aquestes incidències 'no son significatives'.

El darrer cas sí que ha estat qualificat d''incidència greu'. Es tracta d'una adjudicació a una empresa en la qual hi tenia 'interessos professionals' el director tècnic de Gramepark, Jordi Nadal, que va ser cessat el mes de febrer per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). L'OAC és l'ens que gestiona Gramepark des de l'esclat del cas Pretòria.

'Ningú ha posat la mà a la caixa'
Malgrat les especulacions de les darreres setmanes, l'auditoria també revela que no hi ha 'cap forat' a Gramepark, segons ha informat l'alcaldessa colomenca, Núria Parlon. L'alcaldessa assegura que 'ningú ha posat la mà a la caixa' i que no es poden establir paral·lelismes entre Gramepark i el cas Palau. En aquest sentit, el gerent municipal ha reiterat que Gramepark 'no està en situació de fallida'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Roger fletxa Reus
16 de març de 2010, 12.58 h

El PSOE de Santa coloma no es que estigui corrumput es que la minima etica en la gestió dels recursos publics sembla una utopia , s el que pasa amb la l'escoria, el problema es que son els mateixos que controlen lqa generalitat , la diputacio/area Metropolitana de Barcelona ... es un cancer que si no ens afanyem metasteritzara i s'enquistara . Sisplau entre tots em de treure'ls o morirem com a pais


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de març de 2010, 09.56 h

www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.