directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP de Lleida denuncia el ministeri d'Indústria per incomplir les normatives de seguretat al Roser

S'hi ha de construir un parador de turisme · Asseguren que es construeix sense direcció facultativa i sense coordinador de seguretat i salut en el treball

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Lleida ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball contra Turespaña, societat depenent de la secretaria general de Turisme del ministeri d'Indústria espanyol que promou la construcció d'un parador de turisme de l'Estat espanyol a l'edifici del Roser de la capital del Segrià. La formació independentista assegura que les obres del Roser, iniciades a principis de mes, no compleixen normatives relacionades amb la prevenció de riscos laborals i de salut en el treball ja que, segons la CUP, es van iniciar sense direcció facultativa i sense coordinador de seguretat i salut en el treball, càrrecs que han de vetllar pel compliment d'aquestes normatives de seguretat.

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP ha presentat la denúncia contra Turespaña, societat pública estatal que és des del 2005 propietària del Roser, quan la Paeria va renunciar a mantenir l'edifici -fins llavors vinculat a tasques educatives i culturals- com a patrimoni municipal i en va cedir l'ús perquè fos reconvertit en un parador de turisme.

La formació s'ha adonat pel plec de clàusules que el projecte de reforma del Roser i de conversió en parador s'ha iniciat sense que hi hagi definida la direcció facultativa de l'obra ni la tasca d'un coordinador de seguretat i salut en el treball, persones a qui correspon fer complir les normatives de seguretat en el treball en matèria de riscos laborals i salut en el treball, segons ha recordat la portaveu de la CUP, Esther Sancho. Per la formació, 'cal que es compleixi la llei quan els drets i la seguretat dels treballadors estan en joc'.

La CUP espera que ara, la Inspecció de Treball s'encarregui d'analitzar 'in situ' si s'estan fent les obres sense les persones responsables de la seguretat en el treball i que decideixi 'de quina magnitud són les irregularitats -en cas de detectar-ne alguna- i quines mesures cal emprendre', si es confirmen les sospites de la CUP. En aquest cas, la formació independentista demana a la Inspecció de Treball 'que actuï en conseqüència i, si no es compleixen la normativa, que aturi les obres'.

Des de la CUP han acusat els partits amb representació municipal que en el seu dia van acceptar al Ple que el Roser es convertís en un parador de turisme, de ser 'poc curosos' per haver cedit l'ús de l'edifici a Turespaña i per no vetllar pel correcte desenvolupament i per la seguretat en les obres de rehabilitació del Roser.

L'edifici del Roser data del segle XVII quan era conegut amb el nom de convent de Sant Domènec i era la seu del Convent de Predicadors de l'orde dels Dominics. Al 1707, el convent va ser incendiat per les tropes borbòniques durant la conquesta de la ciutat. La majoria de les set-centes persones que s'hi havia refugiat per protegir-se van morir. A principis del segle XIX l'edifici va ser desamortitzat.

A partir d'aleshores, l'edifici ha acollit diferents equipaments culturals i educatius, com l'Escola Municipal de Belles Arts fins al 2003 quan el Ministeri d'Indústria fa pública la voluntat de convertir-lo en un parador de turisme. Cada 11 de Setembre, els lleidatans recorden al Roser els caiguts el 1707 a l'edifici. El Ministeri ja s'ha compromès amb la Paeria en poder mantenir la tradicional ofrena floral que s'hi celebra anualment per la Diada tot i que l'edifici esdevingui un equipament turístic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.