directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

15 grans empreses de l’IBEX-35 generen una bombolla creditícia de 200.000 milions d’euros

Les principals entitats financeres de l’estat estan afectades per deutes milionaris d’empreses de l’IBEX-35, que també encapçalen el rànquing de més dividends repartits

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Les principals entitats financeres de l’estat espanyol estan afectades per uns deutes milionaris,  alguns de difícil retorn – Bankia (-56%), la Caixa (-39%), BBVA (-22%), i Santander (-14%) -(%) de pèrdues des de principis d’any -, que són la font de la desconfiança dels mercats en el sistema financer espanyol. El motiu principal de la difícil situació dels bancs és el fort endeutament de les grans corporacions a qui les entitats financeres van donar crèdits ingents, que ara tenen un alt risc de convertir-se en crèdits deixalla. La qüestió és com es va permetre, quin és el deute d’empreses com ACS, Telefònica, Abertis o Iberdrola amb les entitats bancàries?, i  què no s’hagués pogut fer amb la meitat de la meitat d’aquest 200.000 milions d’euros destinats a l’economia productiva?
© @directe



Comparteix
   

15 empreses acaparen 200.000 milions en préstecs, però tant sols valen a borsa la meitat

El President del Govern Espanyol va assegurar durant la roda de premsa d’ahir que el fort endeutament de les administracions públiques és el responsable que les entitats financeres no donin crèdits a empreses i particulars, i es mostrà convençut que amb les retallades això canviarà, doncs bé, el Sr Rajoy no ha dit la veritat. El motiu principal de la difícil situació dels bancs és el fort endeutament de les grans corporacions –gran part de les de l’IBEX-35 - a qui les entitats van donar crèdits ingents, i ara es troben mancades de liquiditat per obrir l’aixeta del crèdit a la petita i mitjana empresa i emprenedors. Les dades en el gràfic adjunt.  

Dades pe fugir corrents o per demanar la intervenció de la fiscalia

Les empreses més endeutades són les que encapçalen el rànquing de més dividends repartits, Telefònica, ACS, i ABERTIS. Segons explica La Vanguardia, un repartiment de dividends a costa de no realitzar inversions productives necessàries per mantenir part de la competitivitat. El valor d’ACS a borsa és inferior al que deu per la seva compra de participacions a Iberdrola, els 44.000 milions de deutes de les constructores tripliquen el valor a borsa de totes elles, i el deute de les 5 grans empreses immobiliàries de tot l’estat (19.292M) és superior al deute generat per les autonomies als seus proveïdors en el període 2003-20007. O, també, és semblant a l’espoli que pateix Catalunya en 1 any.

Préstecs milionaris  quasi sense garanties

ABERTIS deu 12.841 milions d’euros i a data d’avui el seu valor a borsa és de tants sols 8.429 milions -és a dir amb 6 mesos sense l’espoli fiscal, el Govern de la Generalitat la podria comprar- el sorprenent és que l’any 2011, ABERTIS ha repartit més de 1.300 milions d’euros entre els seus accionistes. Un altre cas és GAS Natural que deu 16.752 milions d’euros i a data d’avui el seu valor a borsa és de tant sols 9.471 milions, i incomprensiblement  tampoc atura el pagament milionari de dividends entre els seus accionistes.

ACS, l’empresa estrella dels negocis a la llotja del Bernabeu, deu 10.496 milions i el seu valor a borsa resta per sota la meitat, és a dir 4.347 milions,  i el cas ja més sagnat el de Sacyr amb un valor a borsa de tant sols 689 milions, en deu 9.607, és a dir quinze vegades més que el seu valor borsari.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
30 de maig de 2012, 11.55 h

#38 Jajaja, nen, per fortuna no som iguals. A mi Libertarias y Tierra y Libertad, per altres motius, també em semblaren una caricatura. Jo és què sóc més de llegir historiografia seriosa. Com Pio Moa és un plagi mediocre del que va escriure Arrarás a la postguerra, inclús he llegit Arrarás! Alelado jeje. Tant debó estiguessim al 1936 en alguns aspectes. Segur que els Ganxonia i companyia es tornavan a reunir amb els seus a Donosti o Burgos, és el que hi ha Cal endreçar una miqueta i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
30 de maig de 2012, 09.41 h

#34 I tu un complet analfabet, prepotent, sense personalitat i uni-neuronal. Carda el camp d'aquest fòrum i si pot ser, de passada agafa les maletes i ves-te'n cap a la pila de fems del sacromonte, de on segur que vas sortir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Clar i catala fletxa Clar i catala
30 de maig de 2012, 09.39 h

#34 i tu ets imbecil perque no aprendre catala es molt senzill. La teva imbecilitat queda demostrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
30 de maig de 2012, 09.35 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
29 de maig de 2012, 23.23 h

Amb raó ens diuen garrepes, si només saben que malgastar i fotre desastres financers. Si en aproximadament 500 anys han tingut 12 o 13 fallides com a "país". Està clar que són un coi de desastre i a sobre ens espolien!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
29 de maig de 2012, 21.44 h

Fent una mica d'immersió linguística, proposo que els comentaris no fets en català, siguin esborrats.
Que vain a l'economista a xalar.
Cal anar practicant per un futur ja molt proper.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
29 de maig de 2012, 20.23 h

AQUEST AIR-XARNEGO FEXISTA, EL FILL DE LA GRAN PUTA ESTÀ FET DE MOCS FRANQUISTES PURULENTS...... DESGRACIAT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.