directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La consulta de l'IES de Ripoll es tanca amb un 84% de participació

Segons els organitzadors, es demostra que els joves estan interessats en les consultes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consulta sobre la independència organitzada per alumnes de l'IES Abat Oliba de Ripoll s'ha tancat aquest dimarts amb una participació massiva d'un 84%. En total, segons les dades dels organitzadors, han participat en els dos dies de votació 214 dels 254 alumnes que tenien dret a vot. El 81% dels alumnes ha votat sí i un 7% ha optat pel no. Els vots en blanc han arribat al 12%. La comissió que ha promogut la consulta s'ha mostrat 'molt contenta' amb la participació registrada. La iniciativa va néixer perquè en el referèndum del 13 de desembre es va dir que els joves 'no s'hi havien implicat gaire'. Els organitzadors consideren que amb la participació es demostra que els joves 'tenen interès per aquests temes'.

Comparteix
   


Etiquetes
Les votacions s'han fet durant el dilluns i dimarts. La consulta s'ha celebrat durant l'hora del pati per 'no perjudicar les classes' i afavorir així la participació perquè tots els alumnes es mantenen al centre per continuar posteriorment la seva activitat formativa. Una iniciativa similar a la de Ripoll es va fer en un centre de secundària de les comarques tarragonines.

Durant els dies previs es va projectar un 'power point' informatiu a les diferents aules per fomentar la participació. Segons explica Roca s'explicava cada una de les opcions de votació. També es va introduir un debat al Facebook que els promotors destaquen per les moltes aportacions que ha rebut.

El grup impulsor, format per uns deu alumnes, va plantejar la proposta de fer una consulta a l'equip directiu, que va acceptar-ho sempre i quan la petició es vehiculés a través de l'Associació d'Alumnes. Aquest organisme va cursar oficialment la petició que va autoritzar, posteriorment, la direcció.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
17 de març de 2010, 10.57 h

Endavant amb les consultes.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.