directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Munar es devincula de Vídeo U i nega haver lliurat 300.000 euros a Nadal

L'imputada en l'Operació Maquillatge encara roman responent a preguntes del jutge · Fiscalia demanarà previsiblement mesures cautelars contra ella

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ja ex presidenta del Parlament de les Illes Balears, Maria Antònia Munar, ha rebutjat de ple davant el jutge Juan Ignacio Lope Sola haver adquirit accions de Vídeo U i haver lliurat a l'ex conseller de Turisme, Miquel Nadal, un total de 300.000 euros per l'adquisició del 50% de la productora. Ho ha fet la matinada d'aquest dimecres en les primeres declaracions com a imputada en l'Operació Maquillatge i sense gaudir, en aquesta ocasió, de la seva condició d'aforada, ja que va dimitir del seu càrrec de presidenta de la cambra autonòmica el passat 26 de febrer.L'advocat de Munar, Gabriel Garcias, ha afirmat en una entrevista a la ràdio autonòmica, que no descarta que els jutge demani mesures cautelars contra l'ex presidenta.
maria antònia munar, Unió Mallorquina, presidenta del Parlament balear
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa dBalears, l'imputada, que encara roman responent a preguntes del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, ha negat així mateix que el 2004 lliuràs 300.000 euros en efectiu al llavors vicepresident insular, Miquel Nadal, per a l'adquisició del 50 per cent de Vídeo U, segons han informat fonts jurídiques. Les paraules de Munar contradiuen, d'aquesta manera, les declaracions que Nadal va efectuar davant el magistrat el darrer mes de febrer on involucrava l'ex presidenta del Parlament balear en la trama de corrupció que ha esquitxat tots dos afirmant que va donar-li els diners en efectiu al seu cotxe oficial.

Tal com van apuntar les mateixes fonts, previsiblement la Fiscalia demanarà mesures cautelars contra ella d'acord amb la declaració que està efectuant, en donar-se la circumstància que després d'haver renunciat a la presidència del Parlament i a la seva acta de diputada immediatament després de la confessió llançada per Nadal davant del jutge, l'imputada ha perdut la condició d'aforada i d'aquesta manera el magistrat podrà, en cas que així ho sol·licitin les acusacions, decretar aquestes mesures, que podrien anar des de la retirada del passaport a presó sota fiança.

Els cinc encausats que l'han implicat en aquest cas de presumpta corrupció van apuntar a altre dels inculpats en el cas, Víctor García, com el presumpte testaferro de qui es va servir Munar per aconseguir una quarta part de les accions de l'empresa audiovisual, i a Miquel Sard com la persona que va utilitzar Nadal per adquirir l'altre 25 per cent. Contra la paraula dels cinc -Nadal imputats, tres gestors de Vídeo O i Sard- es va alçar la de García que, incorrent en nombroses contradiccions, va negar en la seva deposició haver actuat en nom de l'expresidenta uemita i va afirmar al contrari haver-ho fet en representació de Nadal.

Aquest és el tercer cop que Munar està citada a declarar en el marc d'aquesta nova peça de corrupció. L'ex presidenta fou citada el 18 de desembre, però no va acudir als jutjats al•legant la seva condició d'aforada. La segona ocasió va ser el 22 de gener, en aquesta ocasió es va presentar als jutjats, però es va acollir al seu dret a no declarar a l'espera que el cas fou assumit pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

L'Operació Voltor torna als Jutjats de Via Alemanya
L'ex presidenta del Parlament de les Illes Balears i també ex presidenta del Consell de Mallorca declara en la tercera planta dels jutjats de Via Alemanya. El dia, però, en aquest edifici serà intens i llarg ja que els detinguts el passat dilluns en la segona fase de l'Operació Voltor, declaren en el segon pis. Entre ells, es troba l'ex conseller de Turisme d'aquesta legislatura, Francesc Buils, l'empresari de la comunicació, Jacint Farrús, i dos informàtics més.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.