directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Educació xifra en un 22% el seguiment de la vaga de mestres mentre els sindicats l'eleven al 60%

Els docents es manifesten per quarta vegada en dos anys contra la política educativa de Maragall

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els cinc sindicats de l'ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT han convocat per aquest dimecres la quarta vaga de mestres en els darrers dos anys per protestar novament contra la política educativa del conseller Maragall. Segons el Departament d'Educació el seguiment ha estat d'un 22% (amb només el 45% dels centres consultats) fet que, segons Maragall, demostra que la vaga és 'absolutament injustificada'. Els sindicats, per la seva part, asseguren que els mestres en vaga arriben al 60%. Aquest migdia alguns dels mestres i professors que han secundat la convocatòria de vaga es manifestes pel centre de Barcelona. També hi ha hagut concentracions a les seus dels serveis territorials d'Educació a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.
vaga manifestacio estudiants mestres llei educacio
Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dimecres al migdia, els professors han recorregut el centre de Barcelona per protestar contra la Llei d'educació de Catalunya, que preveu un nou calendari escolar i la supressió de la jornada intensiva, i contra el dèficit escolar i de centres que, asseguren, pateix Catalunya. Ha convocat la protesta els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT. A les dues del migdia, encara no es disposava del nombre de persones que hi ha pres part.

Aquest matí, el Departament d'Educació ha xifrat en un 22% el seguiment de la convocatòria després d'haver consultat la meitat dels centres, xifra que s'ha mantingut a mida que avançaven les hores i el nombre d'escoles consultades. Segons el conseller d'Educació, Ernest Maragall, aquestes xifres demostren que la vaga està 'injustificada' i ha ressaltat 'l'error' que han comès els sindicats amb aquesta aturada, la cinquena que viu Maragall des que és al càrrec.

Al principi de la jornada, els sindicats preveien que una de cada dues escoles secundés la convocatòria de vaga. El seguiment majoritari es preveia a les comarques barcelonines, amb un 60%, i a les comarques de Lleida, Tarragona i Ebre esperaven un seguiment del 50%. En canvi, el menor seguiment es preveu a les comarques gironines, ja que molts centres –especialment de La Selva i el Baix Empordà- obriran per no haver de tancar més dies després del temporal de neu que va deixar quasi tota la setmana passada els nens sense classe.

És el cas, per exemple, del CEIP Sant Jordi de Maçanet de la Selva, que no ha tancat les portes del centre però ha dedicat tota la jornada a debatre obertament amb alumnes, pares i professors els motius de la vaga i els aspectes que calen millorar per garantir un ensenyament de qualitat. Els docents no han volgut tancar l'escola perquè els alumnes no perdin encara més hores lectives després del temporal de neu.

Reaccions de CiU i PP


La vaga d'aquest dimecres ja ha provocat la reacció dels partits de l'oposició. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha acusat el conseller d'Educació de ser 'el gran estimulador' de la vaga educativa, que ha atribuït a l'actitud d'un conseller que 'fa aigües en les formes'. Segons Pujol, el motiu de la vaga no és la LEC en si, sinó la restricció de recursos, la qüestió del calendari i especialment l'actitud de Maragall.

Per la seva banda, la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, creu que la convocatòria és un efecte del 'fracàs' del govern d'Entesa educativa. La dirigent popular ha recordat que Catalunya 'segueix estant a la cua d'Espanya i d'Europa' en matèria educativa.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pepo fletxa VdG
17 de març de 2010, 15.06 h

Té collons que la del PP parli de matèria educativa, quan els peseteros del seu partit han realitzar reformes educatives nefastes....i una cosa és la política del Sr.Maragal, que és pèssima, però cal recordar que ERC va aprovar la legislatura passada el Pacte Nacional d'Educació amb un ampli consens....no és lo mismo...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.