directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU acusa Montilla de tenir 'un problema amb la llibertat de premsa'

El diputat Jordi Cuminal denuncia el 'linxament' i la 'dura pressió' que el PSC està exercint sobre Mònica Terribas

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El diputat de CiU i secretari de comunicació de CDC, Jordi Cuminal, ha sortit al pas de les crítiques llançades des de les files del PSC contra la directora de TVC, Mónica Terribas, arran de la seva entrevista amb el president de la Generalitat, José Montilla. Cuminal afirma rotundament que 'el president Montilla té un problema amb la llibertat d'expressió' i repassa els desencontres que ha tingut Montilla amb els mitjans de comunicació. En un article al seu blog, Cuminal troba 'molt injust' que el PSC sotmeti a la directora de TVC, 'una reconeguda professional', a 'aquesta pressió'. I afegeix que 'si volem uns mitjans públics de qualitat no podem permetre un linxament per part del govern cada vegada que els son incòmodes'.
mònica terribas jose montilla
Comparteix
   


Etiquetes
En l'article el diputat convergent recorda que Montilla va deixar plantat Xavier Sala Martín durant una entrevista per a La Vanguardia en campanya electoral, hi afegeix que durant els dos governs tripartits ha transcendit l’existència de 2 informes sobre mitjans de comunicació i sobre periodistes.

Socialistes 'en defensa' de Montilla

Després de l'entrevista que la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va fer dilluns al vespre al president de la Generalitat. El diputat del PSC Joan Ferran va publicar un article al seu blog on considerava que la periodista va excedir-se amb Montilla. Segons Ferran, l'entrevista al president va esdevenir un 'interrogatori', i Terribas no va respectar el ritme de Montilla ni va deixar que expliqués els seus posicionaments. 'A un President de Catalunya no se’l pot interrompre constantment, ni intentar fer-lo caure en paranys o contradiccions', ha reblat el diputat socialista.

Talment com si seguissin una consigna, minuts després que Ferran publiqués aquestes consideracions, s'hi van afegir la diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari socialista, Carme Figueres, i el també diputat socialista Josep Maria Balcells que abundaven en les mateixes crítiques que Ferran, destacant que no es va tenir prou en compte que Montilla és 'la màxima autoritat' del país.

Balcells assegura que va ser 'poc respectuosa' amb el president, realitzant-li una entrevista 'dura, sense tenir en compte ni respectar la lenta expressió que tenia el president'. Per Balcells, Terribas 'tenia pressa' i 'el tallava per replicar o per plantejar un altre punt'. Per Balcells la periodista 'assetjava' Montilla amb preguntes que el posaven 'a la defensiva'. Cal recordar que Josep Maria Balcells ja va demanar el cap de Mònica Terribas arran de l'episodi paròdic del Polònia d'aquest nadal, on va aparèixer la imitació de Sergi Mas segons després del discurs institucional del president.

Per la seva banda, la portaveu adjunta i diputada del PSC, Carme Figueras, també va afegir-se al linxament de la directora de TV3 en assegurar que és 'insòlit' que una periodista talli i interrompi el president.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Joan Vilà fletxa Sant Joan de Vilatorrada
17 de març de 2010, 19.39 h

En el seu moment van fer saltar el Toni Clapés, després amb molta habilitat van fer directora de TV3 a la Mònica Terribes fent desaparèixer de cop ' La Nit al Dia' un dels poquíssims programes que respiraven llibertat, després van convidar a l'Antoni Basses a un ' exili ' forçat a les Amèriques ... ... ... ... ... ja ho deia el meu avi que va ser presoner republicà : les dictadures de dretres són molt dolentes, però ho són molt més les d'esquerres !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pau fletxa Terrassa
17 de març de 2010, 18.30 h

Montilla té un problema amb la Llibertat! i punt!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa VdG
17 de març de 2010, 17.17 h

A veure, al que et paga CiU per opinar (ex-votant d'ERC):

1- LLibertat de premsa sí, corporativisme no. Godó = CiU
2- Les enquestes fetes per mitjans privats (subcontractats) solen ser bastant poc verídiques. Les més ben fetes són les del CIS i de CEO.
3- No es creu ningú que siguis ex-votant d'ERC, només t'ho poses per desprestigiar el partit. Fots pena


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de març de 2010, 17.05 h

Ah!, només un ultim afegitó: si aquest sinistre i maldestre personatge és president de la Generalitat de Catalunya, és gràcies a ERC, cosa que cal no oblidar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de març de 2010, 17.03 h

De totes maneres, aquest enrenou per la entrevista de la Terribas només te una explicació, i és que a Nicaragua son conscients de la mala imatge donada per en Montilla pocs dies després de la demolidora enquesta publicada per la Vanguardia i que volian contrarrestar com fos amb l'entrevista, però aixó no és per culpa de la Terribas sino per la mediocritat d'aquest sinistre personatge.

Els seus assesors ja haurian de saber que treure a n Montilla en public és letal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de març de 2010, 16.48 h

Cal retrocedir fins la famosa fallida entrevista de'n Sala i Martin per adonar-nos que en Montilla és un sinistre personatge totalitari, maleducat i verbalment violent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.