directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Pedro Balañá amenaça el Parlament si finalment prohibeix les corrides

Assegura que actuaran 'en conseqüència' si s'aprova una llei que lesioni els seus interessos empresarials

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Si aquest òrgan legislatiu prengués una decisió que considerem que lesiona algun dels nostres interessos empresarials, estudiarem el tema i actuaríem en conseqüència'. Amb aquestes contundents paraules, que podrien ser considerades una amenaça, s'ha expressat l'empresari Pedro Balañá, explotador de la plaça de toros de la Monumental, en la seva compareixença davant la comissió parlamentària que debat la ILP per prohibir les curses de braus. Balañá ha demanat als diputats que acceptin 'la pluralitat de pensament de totes les persones que viuen a Catalunya' i que no acabin prohibint les corrides. D'aquesta manera, Pedro Balañá ha defensat el negoci familiar, després que les darreres dècades la seva família s'hagi estat enriquint amb l'explotació amb el negoci dels braus. Balañá no ha volgut especificar quins beneficis obtenen de les corrides, i tampoc no ha especificat quina mena d'actuacions judicials preveuen en cas que finalment es prohibeixi el maltractament de braus al Principat.

pedro balañá
Comparteix
   


Etiquetes

Balañá ha explicat com la seva família ha estat lligada a les corrides de toros des de fa dècades, però ha volgut apel·lar especialment al respecte de la llibertat individual de les persones. 'Els vull demanar que acceptin la pluralitat de pensament de totes les persones que viuen a Catalunya', ha reclamat l'empresari, que ha avisat que una prohibició de les curses de braus suposaria una 'limitació de la llibertat individual', però també una 'lamentable' pèrdua d'una tradició històrica 'fortament arrelada'.

També ha volgut deixar clar que no és veritat que hi hagi ajudes públiques a Catalunya per a la celebració de curses de braus i que en els últims anys ha augmentat el número d'espectadors. Amb aquest arguments, Balañá ha defensat la seva postura contrària a la ILP que se està debatent al Parlament, deixant per al final una advertència. La seva empresa 'actuarà en conseqüència' si els seus interessos queden lesionats per la llei. 'Si aquest òrgan legislatiu prengués una decisió que considerem que lesiona algun dels nostres interessos empresarials, estudiarem el tema i actuaríem en conseqüència', ha dit. Balañá no ha volgut concretar a quin tipus de mesures s'estava referint.

Diversos grups han preguntat a Balañá pel volum d'ingressos que suposen les corrides i també els beneficis que li proporcionen altres esdeveniments que tenen lloc a la plaça de La Monumental. L'empresari no disposava d'aquestes dades en aquest moment, però sí ha explicat que, per motius estrictament empresarials, van prendre la decisió de mantenir la propietat i la titularitat del negoci, però van cedir l'explotació a una tercera empresa.

Per la seva banda, el professor titular i director del Departament de Fisiologia Animal de la facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid, Juan Carlos Illera, s'ha encarregat de donar una visió diferent a la dels veterinaris que fins ara havien comparegut. Illera ha assegurat que el toro pateix més estrès durant el transport a la plaça que en el moment de la lídia, perquè s'acostuma a les olors de la plaça i els seus nivells d'estrès van disminuint.

Sobre el dolor, Illera ha indicat que el toro allibera més hormones anestèsiques (metaendorfines) que l'home, i, per tant, pot aguantar millor el dolor. De fet, ha assegurat que segrega més hormones un toro a la plaça que una dona quan està parint. Ha afegit que el moment en què es produeix la major descàrrega d'aquestes hormones és precisament amb la primera punta de pica.

La diputada d'ERC Patrícia Gomà s'ha referit a l'apel·lació a la llibertat que ha fet Balañá i ha subratllat que hi ha llibertats que, 'per un bé superior, poden ser prohibides, restringides o limitades'. Al seu parer, la defensa de l'argument que ha fet servir l'empresari, 'pot portar a situacions francament fora de mida'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
javi sanches fletxa balaguer
29 de juny de 2010, 16.09 h

doncs jo sóc catalanista i m´agraden els toros i és la festa del nostre poble.
amunt jose tomas!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Sebastià fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 21.34 h

Vergonya del maltracte dels animals per part dels Balaña, un negoci que no volen perdre encara que estigui ple de sang i de crueltat...
Un negoci dels Balaña fet amb la sang dels animals i amb l'espectacle radical i extremista de la tortura dels toros en la seva extensa solitud...Vergonya de pandereta i de txotis perifèric de la civilització Europea!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Núria fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 20.56 h

Anna nº 8. Pel que veig en aquesta pàgina us porteu molt mal rollo entre els md'ERC i els de CIU i crec que també una mica amb el Laporta i el Carretero. A mi això tant se me'n fot. Són les vostres misèries polítiques. Però tant per tant, t'haig de dir que a mi perdonalment un diputat de CIU em va garantir que la ILP seria admesa i també que s'aprovaria la prohibició, perquè és el que vol la majoria dels seus militants, dirigents i creuen que de votants, amb el risc que això comport... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
anna fletxa bdn.
18 de març de 2010, 18.52 h

nº 7- Montse, tu dius "entre els nostres activistes hi ha gent de tots els colors polítics". SI, es cert, pero tant psc com ciu, votaran en bloc, no donaràn llibertat de vot als diputats, i amb el rotllo de "no ens agrada prohibir" , ens la fotran i votaran en contra de l'ILP. En aquest cas, nomes ERC i ICV, ja s'han posicionat a favor de la prohibició. Diuen que el sistema democràtic es molt dolent, pero que tots els altres sistemes, son molt pitjor. Per tant, en un sistema democràtic, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Montse fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 18.26 h

Jordi-80 no t'oblidis que la iniciativa popular és patrimoni dels grups animalistes i no d'ERC. Agraïm que doneu suport, de la mateixa manera que ho fa ICV i majoritàriament CIU, sense la qual seria impossible ni tan sols plantejar-nos la prohibició. Insisteixo, gràcies a tots per igual, però sis plau no us apropieu del que no és vostre, perquè entre els nostres activistes hi ha gent de tots els colors polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
anna fletxa bdn.
18 de març de 2010, 14.02 h

Aixó s'aregla amb un ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡REFEREDUMMMMMMMMMM !!!!!!!!!!!!! a tot Catalunya. O es que el poble no te res a dir ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de març de 2010, 13.36 h

Aquest senyor té raó. S'han de continuar fent corrides però d'homes.
Que posin a dos membres de la seva família a clavar-se banderilles, i que un acabi matant l'altre. Tot pel negoci.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 de març de 2010, 12.55 h

Per l'interés económic d'uan familia hem de torturar animals? Faltaria més! Sr. Balañá... faci el que cregui convenient, al final guanyarà el seny, i no pas vosté!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepo fletxa VdG
18 de març de 2010, 12.38 h

El paternalisme estatal ha d'impedir el dany a tercers, o sigui que cal protegir els toros de la tortura!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
18 de març de 2010, 11.57 h

Aquest desgraciat i poca vergonya, més a més de mancança absoluta de bonohia, cruel, i pel què es veu mal parit, se'n pot anar a matar toros a madrit. Anant bé, aquest desgraciat fins i tot deu ser del PP. I com en Jordi 80 de València, opino també que és un "xulo" fastigós i menyspreable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.