directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge decreta presó sota fiança de 350.000 euros per a Munar

Se li imputen els suposats delictes de negociacions prohibides, malversació de cabdals públics, falsedat documental, prevaricació, suborn i un delicte electoral

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge instructor de l'operació 'Maquillatge', Juan Ignacio Lope Sola, ha ordenat aquest dimecres presó eludible sota fiança de 350.000 euros per a l'expresidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, 100.000 euros menys del que demanava la Fiscalia anticorrupció. Aquesta fiança es pot abonar fins divendres a les dues del migdia. Munar, però, haurà de pagar una fiança de responsabilitat civil de més de 2,5 MEUR en un termini de 24 hores, o en cas contrari, se li embargaran els béns. L'expresidenta ha hagut també d'entregar el seu passaport i està imputada de sis delictes, com el de malversació de fons públics, suborn i prevaricació.

El jutge imputa a l'expresidenta els suposats delictes de negociacions prohibides, malversació de cabdals públics, falsedat documental, prevaricació, suborn i un delicte electoral. Munar està imputada en l'Operació Maquillatge des de que es va encetar aquest nou cas, no obstant, aquest dimecres ha estat el primer cop que ha declarat, i ho ha fet sense gaudir de la seva condició d'aforada, ja que la va perdre en el moment en que va dimitir. Precisament, Munar va deixar el seu càrrec de presidenta del parlament balear quan la seva mà dreta, l'ex conseller de Turisme, Miquel Nadal, la va acusar i implicar directament en aquest cas de suposada corrupció, al dir que Munar li va entregar diners a ell per tal que aquest adquirís el 50% de Video U. Durant la seva declaració davant el jutge, Munar ho ha negat i s'ha desvinculat d'aquesta productora audiovisual.

Munar haurà d'abonar una fiança de 350.000 euros si vol eludir la presó i té de temps fins aquest divendres. Aquesta és la decisió final del jutge instructor d'aquest cas, Juan Ignacio Lope Sola, qui ha rebaixat 100.000 euros la fiança que ha sol·licitat aquest dimecres migdia la fiscalia anticorrupció.

Munar haurà de pagar també una fiança de 2,5 MEUR en concepte de responsabilitat civil pels danys ocasionats en un termini de 24 hores. En cas que no es fes efectiu el pagament, se li començarien a embargar els béns. Lope Sola ha retirat també el passaport a Munar, la qual ja la entregat, segons ha informat el seu advocat, Gabriel Garcias; i també haurà de comparèixer cada quinze dies davant el jutge.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi(SC) fletxa guarnerius@telefonica.net
18 de març de 2010, 12.56 h

És immoral i vergonyós. Ens mereixem la justícia que tenim en aquest desgraciat país. En el cas Pretoria, van demanar 1.000.000€ de fiança per a l'Alavedra i també per a en Prenafeta. A l'alcalde de Sta. Coloma, una quantitat inferior, però vaja, em penso que era d'uns centenars de milers d'Euros. A aquesta tal Munar, 350.000€. El cas Millet, una fiança que ara no recordo, però molt inferior a la del cas Pretòria, i mai aquell xorço va entrar a la presó. Però nois, resulta que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.