directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La comissió d'investigació d'Horta es tanca amb acords tècnics i desacords polítics

El tirpartit no ha acceptat les peticions de dimissió del conseller Joan Saura i el seu equip i l'oposició insisteix en reclamar-les

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan ha tancat aquest dijous els seus treballs amb la votació del dictamen que s'haurà d'aprovar definitivament en el ple de la setmana que ve. Després d'un mes llarg de compareixences, s'ha arribat a un acord per unanimitat sobre mesures tècniques per millorar la seguretat i la comunicació dels Bombers per evitar una tragèdia com la del passat juliol. El desacord s'ha centrat en l'àmbit polític ja que l'oposició ha insistit en reclamar les peticions de dimissió del conseller d'Interior i Relacions Institucionals Joan Saura i el seu equip, que no han estat acceptades pels grups que donen suport al Govern.

Comparteix
   


Etiquetes
Els grups de la comissió d'investigació parlamentària del cas d'Horta han acordat aquest dijous, en l'última sessió, unes seixanta mesures tècniques per evitar una tragèdia com la de l'estiu passat. Alternativament a aquest assumpte, no han estat acceptades les peticions de dimissió dels grups de l'oposició. Tant CiU, com Ciutadans i el PP havien demanat que el conseller Joan Saura, el secretari general d'Interior, Joan Boada, i la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Olga Lanau, dimitissin. Però els socis del tripartit consideren que no hi ha hagut cap responsabilitat política rere la tragèdia de l'incendi d'Horta.

Mesures ja anunciades
El conseller d'Interior, Joan Saura, ja va anunciar, tal com ara recorda el Departament, moltes de les mesures que ara la comissió parlamentària proposa. Incorporar càmeres als avions per vigilar els incendis des d'alçada, i que aquestes imatges arribin al Centre de Comandament Avançat, dotar tots els agents actius als focs d'un dispositiu de localització GPS, invertir en formació dels bombers i, sobretot, revisar les maniobres d'autoprotecció en situacions de risc d'atrapament, són algunes de les mesures que Saura va proposar llavors. El conseller va presentar-les durant la seva compareixença al Parlament.

L'oposició insisteix en les dimissions
CiU, PPC i grup mixt han celebrat l'acord a que s'ha arribat amb els grups del Govern en mesures tècniques concretes que forma el dictamen de conclusions de la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan. L'oposició, però, ha insistit en reclamar la dimissió del conseller Joan Saura i el seu equip, perquè consideren que la mort de cinc bombers 'no va ser un accident i prou'. Els grups de l'oposició, que han jutjat útil els treballs de la comissió d'investigació que van demanar, no han demanat la dimissió del conseller Baltasar, tot i que PPC i mixt volien la seva reprovació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.