L'alcalde de Terrassa anteposa 'solucionar els problemes d'avui' a les consultes independentistes
Acusa CiU i ERC de pensar en el 'demà' enlloc de treballar per resoldre la crisi
L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro (PSC), s'ha sumat a les consignes argumentals del seu partit i ha assegurat que li preocupa més resoldre els problemes 'd'avui' abans que fer cas a les consultes independentistes. Pel socialista, els dirigents polítics haurien d'utilitzar el recursos 'tan importants que té Catalunya' i que són 'l'Estatut i l'acord de finançament' per donar una solució 'ràpida i eficaç' als problemes que afecten a la societat, enlloc de preocupar-se per les qüestions que poden influir sobre la de 'demà'. Malgrat les opinions del batlle, a Terrassa hi ha més d'un centenar de ciutadans que treballen amb la Plataforma Terrassa Decideix per celebrar una consulta independentista, que no es farà fins després de la tercera onada del 25 d'abril.
Per Pere Navarro, les consultes sobre la independència de Catalunya són legítimes i s'han de respectar, però des del seu punt de vista les forces polítiques haurien de centrar-se en solucionar els problemes que afecten la societat 'd'avui' i que en els darrers temps s'han agreujat a causa de la crisi econòmica. 'Cadascú és lliure de fer el que vulgui', apunta Navarro que afegeix que les seves prioritats van per la banda de solucionar els problemes de la gent de forma 'ràpida i eficaç'.En aquest sentit, el batlle vallesà recomana fer ús dels instruments de que disposen els polítics i la societat catalana – l'Estatut i l'acord de finançament-, que des del seu punt de vista són dues eines 'que ningú ens ha regalat i que ens han costat molt aconseguir'.
Pel que fa al cas terrasenc, Navarro assegura que les formacions locals de CiU i ERC han 'radicalitzat' la seva postura al voltant d'aquesta qüestió i han adoptat una actitud 'molt independentista' que segons l'alcalde 's'allunya d'altres actituds més centrades' que havien tingut en d'altres moments.
Pel que fa a la consulta sobre la independència de Catalunya a Terrassa, a finals del 2009 es va començar a treballar per formar el grup Terrassa Decideix que es va constituir oficialment el passat 20 de febrer, en una trobada amb 160 ciutadans on es va decidir realitzar el referèndum, però no en la següent onada del 25 d'abril tal com s'havia previst inicialment.