directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva troba 'vergonyosa' la votació que permetrà que la tonyina vermella es continuï comercialitzant

L'espècie es troba en situació de 'precol·lapse' · Les pressions del Japó han evitat que se'n prohibeixi l'exportació

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha titllat de 'vergonyosa' la votació que s'ha dut a terme a Doha, en què s'ha desestimat la proposta de Mònaco d'incloure la tonyina vermella en la llista d'espècies per a les quals se'n prohibeix l'exportació. 'El sentit comú ha patit avui una severa derrota a Doha', ha publicat Romeva al seu blog. Per l'eurodiputat català aquesta decisió 'posa de manifest la gran pressió que ha exercit el Japó' i 'caldrà veure a canvi de què altres governs els han donat suport'. També ha destacat que en la reunió s'ha posat de manifest 'l'enorme quantitat de diners que estaven en joc i com aquests són més importants que la pervivència de l'espècie'.
tonyinaire
Comparteix
   


Etiquetes
El Japó, principal consumidor de tonyina vermella, s'oposava al projecte i ha rebutjat la proposta de Mònaco amb el suport dels països en vies de desenvolupament. La votació ha estat secreta.

Romeva ha criticat la visió 'curtterminista i autodestructiva' que ha mostrat la delegació japonesa i aquells governs que els han donat suport, i ha posat de manifest que aquesta decisió 'beneficiarà, novament, a la gran indústria, especialment europea, en lloc de a les comunitats més petites i que usen arts més selectives i sostenibles'.

L'eurodiputat català ha volgut recordar que la UE 'ha destinat 33 milions d'euros a la flota tonyinaire europea', que segons ell 'és co-responsable de l'actual situació precol·lapse'. Romeva també ha assegurat que li fa 'por' què pot passar ara a la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT, en les sigles en anglès), partidària d'aconseguir una moratòria per al veto de la comercialització d'aquesta preuada espècie.

La Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), que se celebra a Doha, capital de Qatar, ha rebutjat quest dijous la proposta de Mònaco per prohibir les exportacions de tonyina vermella. La proposició ha estat rebutjada per 68 votacions en contra, 20 a favor i 30 abstencions. La proposició europea, que perseguia el veto al comerç internacional de tonyina vermella a partir del 2011, també ha estat rebutjada per 72 vots en contra. Aquesta decisió podria beneficiar els pescadors de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i de la resta de les Terres de l'Ebre.

La protecció de la tonyina vermella de l'Atlàntic o d'aleta blava era una de les qüestions claus de la conferència triennal de la CITES, que se celebra a Doha, capital de Qatar, amb la presència de delegacions internacionals i representants d'ONG.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.