directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 06:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Causes dels incendis forestals

directe!cat us explica què causa un incendi forestal

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Un incendi forestal pot tenir el seu orígen en diferents causes. Les principals són quatre i són les següents: causes naturals, negligències, accidents o intencionadament. directe!cat us mostra una taula amb el percentatge de cada un i us explica quin grau d'incidència té cada causa als nostres boscos.
incendi forestal mont cabre
Un incendi forestal a Mont Cabré

Comparteix
   


Etiquetes
Sovint se senten arguments peregrins, poc científics de per què crema un bosc, posant un excessiu èmfasi en les causes de l’incendi. Per que un bosc cremi, cal que algú o alguna cosa l’encengui. És a dir, hem de rebutjar que un bosc “es crema sol per que està molt brut”. Evidentment hi intervenen altres factors que propaguen el foc inicial, cosa que provoca de fet l’incendi.
 
La prevenció dels incendis forestals passa pel coneixement acurat de les causes que els provoquen. L’origen de cadascun dels incendis és difícil de determinar per l’habitual manca de testimonis presencials. De tota manera, la casuística demostra que només hi ha quatre grans grups de motius pels quals es crema un bosc:

• Causes naturals
• Negligències
• Accidents
• Intencionadament


imatge



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Josep Comellas fletxa Berguedà
16 d'agost de 2007, 10.31 h

Benvolgut Benet,
Les enginyeries preparen fantàstics titulats en matèries que en el cas que tu parles són els millors en gestió forestal i espero que allà on cal un titulat d'aquesta disciplina sigui ocupada per aquest professional.
Ara bé, entenc que no és un espai monoespecífic monopoli i que calen professionals en els aspectes més diversos, sense menys preuar a ningú.
Per altra banda, la casuística dels incendis forestals com es veu a la taula és molt variada amb la conseqüent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Benet fletxa Cat
16 d'agost de 2007, 00.03 h

Hi Ha una carrera universitària que prepara enginyers superiors de monts, són gent molt preparada però se de bona tinta que allà on cal un enginyer de monts hi posen un altre professional: biòlegs, tècnis y d´altres. Malament, molt malament. I així van les coses...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'agost de 2007, 11.32 h

Un Visca als polítics per un cop que independentment dels partits i legislatures en sabut - i que duri - reduir i quasi anular els focs violents, immensos i desastrosos, típics dels estius mediterranis. Crec que és de justícia felicitar-los per un altre any sense focs. Visca els bombers, guardes forestals, el 012 i totes les altres forces i iniciatives pels seu èxit aquest estiu. Si us plau - no abaixeu la guàrdia, això no son els vots per ara que us preocupen però és el país Català p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.