directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Economia insta Boada per carta a enviar 'informació fonamentada' sobre l'estat de la xarxa elèctrica

Va assegurar que Endesa utilitzava materials en desús a Catalunya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Departament d'Economia, responsable de les inspeccions a la xarxa elèctrica, ha instat per carta al secretari general d'Interior, Joan Boada, a presentar 'informació fonamentada' sobre l'estat de les infraestructures, per afegir-lo així als expedients informatius iniciats. Economia respon així a les declaracions de Boada sobre el mal estat de la línia. El director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, ha explicat que, segons dades del 2008, Economia va revisar 5.000 punts de la xarxa elèctrica i que va trobar 918 deficiències lleus, 781 de les quals ja estan arreglades. Ha dit que aquestes incidències no afecten ni al funcionament de la línia ni a la seva seguretat.

antoni castells, conseller d'economia
Comparteix
   


Etiquetes
La llei estableix que cada tres anys s'han de revisar fins a 60.000 punts de la xarxa elèctrica i són les mateixes companyies elèctriques les que, anualment, inspeccionen fins a 20.000 punts de la xarxa catalana. Un cop el departament d'Economia rep els informes de les elèctriques, escull 5.000 punts aleatòriament per contrastar la informació que les companyies li han fet arribar.

Segons dades del 2008 que ha fet públiques el director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, dels quasi 5.000 punts inspeccionats pel departament, no es va detectar cap deficiència greu i sí se'n van trobar 918 de lleus, de les quals 781 ja estan resoltes. En aquesta tipologia de deficiències s'hi inclou, per exemple, que una torre presenti rovell o que la placa que la identifica hagi desaparegut. Per això, des del departament han insistit que aquest tipus de defectes no suposen una alteració ni del funcionament ni de la seguretat de la infraestructura.

Respon a Boada

Maure ha volgut aportar aquestes dades per negar així les afirmacions que el dia d'abans havia fet el secretari general d'Interior, Joan Boada, que va afirmar que Endesa feia servir 'material obsolet' a les torres elèctriques catalanes, un material que, segons Boada, ''feia temps que no s'utilitzava a la resta de l'Estat'. El número dos d'Interior defensava així la teoria de què Endesa 'no feia les inversions necessàries perquè la baixa i la mitjana tensió estiguessin en les millors condicions' i, de passada, també va recordar que el responsable de les inspeccions i del manteniment d'aquesta xarxa és el Departament d'Economia.

La resposta no s'ha fet esperar. Poc després de les seves afirmacions, el conseller d'Economia ja el va contradir i aquest dijous ha estat el director general d'Energia i Mines, Agustí Maure, qui ha explicat que s'ha instat Boada per carta a presentar 'informació fonamentada' sobre l'estat de la xarxa per tal que es pugui incorporar als 16 expedients informatius que el Govern ha obert per esclarir el perquè de la situació que ha deixat a les fosques milers de gironins.

'Se li ha enviat una carta perquè pugui dir allò que consideri necessari i important per a la instrucció que consideri fonamentada per fer l'expedient amb el rigor tècnic i procedimental que sempre hem fet', ha respòs Maure.

Maure ha fet aquestes declaracions durant una Jornada sobre infraestuctures elèctriques a Girona, organitzada pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

Endesa ho nega

La companyia elèctrica Endesa ha negat categòricament a través d'un comunicat que utilitzi material en desús a la xarxa catalana. De la mateixa manera, Endesa nega que el manteniment de les seves instal·lacions a Catalunya, i en especial a Girona, sigui deficient. Segons la companyia, des de fa anys s'utilitzen 'els últims avenços tecnològics i els darrers materials que hi ha al mercat' per construir les seves instal·lacions.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de març de 2010, 09.41 h

Qui ho havia de dir que el tripartit acabaria a cops de palangana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
19 de març de 2010, 12.43 h

Endesa se'n riu dels gironins i Miquel Roca i junyent també. Julià voldràs dir que ERC no va poder influenciar al Partit Popular i al Pizarro, president d´Endesa i numero 2 de rajoy en economia. tens raó, julià, ERC no va poder influenciar el Pp, potser ni ho va pretendre. Tampoc CIU, però en canvi CIU si que es va deixar influenciar pel PSOE retallant l´Estatut d´Autonomia de Catalunya. i ara gràcies a CIU, ni Estatut ni electricitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Julià fletxa PPCC
19 de març de 2010, 11.02 h

Republicà. Si Endesa avui no és de Gas Natural, és bàsicament perquè ERC no va poder influenciar al PSOE per tal que aquest es quadrés i obligués a Endesa a acceptar un preu raonable. No fugis d'estudi que CIU volia una Endesa Ccatalan o és que no saps qui hi ha darrera de Gas Natural ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de març de 2010, 09.52 h

Aquí si hi ha alguna cosa que no serveix per res és el gran Miquel Roca i Junyent que de numero 2 de CIU als 80 i 90 ha passat ase gran directiu d´Endesa (ell 1 10 més es reparteixen a l´any 30 milions d´euros en sous i bonus empresarials, gràcies CIU. Convergentsi, cosa que toquen, cosa que trenquen, i a més amb xulería i prepotència. Per favor, que els enviin a Siberia i que no tornin !! Fora Endesa! Visca gas natural!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de març de 2010, 09.19 h

Aquí, tothom es vol treure les puçes de sobre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 de març de 2010, 07.38 h

Aquí, tothom es vol treure les puçes de sobre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.