directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Barcelona Decideix preveu posar data a la consulta en una nova assemblea a l'abril

Demà s'avaluarà el desplegament als districtes · Es donarà impuls a la coordinadora de tota la ciutat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Barcelona Decideix celebrarà aquest dissabte la seva segona assemblea en què ha d'aprovar el manifest i fixar quin serà el contingut de la pregunta es formularà als barcelonins en la consulta sobre la independència. Segons ha explicat a directe!cat el portaveu de Barcelona Decideix, Francesc Xavier Martínez, aquesta segona assemblea serà important per posar data a la consulta -tot i que això no es debatrà encara- perquè permetrà saber la situació i el desplegament als diversos districtes de la ciutat. 'Necessitem valorar quines necessitats i quina capacitat tenim abans de començar a parlar de dates', afirma Martínez que veu com 'el següent pas lògic' determinar la data en la propera assemblea per treballar 'amb un objectiu fixat'. Tot i que, ara per ara, encara no hi ha la necessitat de mobilitzar els 10.000 voluntaris que es necessiten per organitzar la consulta a Barcelona esperen arribar a aquesta xifra. A més, esperen comptar amb la col·laboració i l'experiència de les comissions i els voluntaris de les poblacions on ja s'hagi fet la consulta per, entre tots, posar el colofó a les consultes a nivell municipal.
barcelona decideix uriel
Comparteix
   


Etiquetes
La pregunta
A l'ordre del dia d'aquest dissabte hi ha l'aprovació del manifest de Barcelona Decideix (pdf), al qual s'hi han incorporat algunes esmenes sorgides en la primera assemblea, i també s'ha de determinar quina serà la pregunta que es formularà als barcelonins el dia de la consulta. La concreció de la pregunta ja va ser motiu de discòrdia en algunes poblacions en l'organització del 13D, ja que la pregunta que s'ha plantejat a la majoria de municipis que han fet ja la consulta fa referència a un estat 'integrat en la Unió Europea' i es parla de Catalunya, quan algunes formacions polítiques i entitats preferirien que es parlés de Països Catalans o s'obviés la referència a la UE. Martínez no creu que hi hagi inconvenients a l'hora d'arribar a un acord a l'assemblea però sí que admet que hi haurà 'una mica de debat'.

'Intens' treball als districtes
La importància d'aquesta assemblea rau en què Barcelona Decideix podrà posar-se al dia de la situació a cada districte per avaluar el desplegament de l'estructura. Després de la primera trobada d'entitats, Martínez assegura que s''ha treballat intensament' per tenir la infraestructura a cada barri. També destaca que aquest cap de setmana es pretén donar un impuls a l'estructura de la a coordinadora de Barcelona Decideix que ha d'aglutinar els esforços dels diferents districtes.

10.000 voluntaris
El nombre de voluntaris no és, per ara, una qüestió que amoïni a l'organització. El portaveu, Francesc Xavier Martínez, considera que s'està en un estadi previ en què no és necessari mobilitzar, ni la plataforma té capacitat per gestionar, un gran volum de voluntaris. Tot i això, esperen poder comptar amb els 10.000 voluntaris que es van fixar com la xifra òptima per desenvolupar sense problemes la consulta a Barcelona. El gruix de la captació de voluntaris, necessaris bàsicament per la campanya prèvia i per al dia de la consulta, es farà un cop s'hagi fixat una data. A més, per fer la consulta a la capital, Barcelona Decideix espera comptar amb el suport i l'experiència de les comissions organitzadores i els voluntaris d'aquelles poblacions on ja s'ha fet la consulta.

'Ens encantaria que s'hi impliqués el PSC'
CDC, ERC, la CUP i Reagrupament són els partits polítics que s'han implicat en la consulta i participen en les assemblees de Barcelona Decideix. Tot i això, Martínez assegura que els 'encantaria' que s'hi impliqués el PSC perquè és el partit que està governant a la ciutat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
apolític fletxa Països Catalans
19 de març de 2010, 13.47 h

Julià fletxa (Comentari2) a qui pretens enganyar? CIU ha dit que una cosulta social a Barcelona és innecessària.Et busco l´enllaç amb el Trias dient-ho? I no fiquis als voluntaris a jugar al joc brut de les sigles polítiques. Es nota que ets de CIU i no pots deixar en pau la societat civil Barcelona Decideix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Julià fletxa PPCC
19 de març de 2010, 10.58 h

Pinta molt bé això. CDC, ERC,CUP, RCAT. Aquestes forces polítiques són les que al Parlament poden formar un govern no español. Quan tots entenguem això, haurem aconseguit mitja victòria. A Madrid és l'única cosa que temen. Igual que si a Euskadi els batasunos i el PNV es posessin d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
19 de març de 2010, 08.43 h

Endavant amb les consultes que fan prendre consciència, que és parli d´independència sense embuts i obliga a posiconar-se als polítics.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
19 de març de 2010, 08.37 h

BROU DE GALLINA PER A L’ ÀNIMA CATALANA
Estimats col.legues de fatigues, l’ opressió nacional del nostre poble i l`alienació mental és molt gran, i el pitjor de tot és que sembla ser que pocs ho perceven, i el que és més greu, ens cauen pestilències i ningú sap d`on venen, és per això que he decidit fer aquestes series “brou de gallina” que aniré entregant a poc a poc.
Primer de tot comencem pel bàsic, avui parlarem de la Constitució Catalana.
L`Estatut de Catalunya és u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.