directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Munar paga la fiança penal de 350.000 euros i evita ingressar a la presó

S'investiga el presumpte desviament de fons a Unió Mallorquina

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'advocat de Maria Antònia Munar, Gabriel Garcías, ha explicat que la seva clienta, Maria Antònia Munar, expresidenta del parlament balear i el Consell de Mallorca, ha pagat la fiança penal de 350.000 euros que li va imposar el jutge instructor de l'operació 'Maquillatge', Juan Ignacio Lope Sola, després de declarar aquest dimecres. D'aquesta manera, Munar ha evitat entrar a la presó. De totes maneres, però, l'advocat de Munar ha informat que ha recorregut la fiança de responsabilitat civil, xifrada en més de 2'5 MEUR. Garcías ha dit que el procurador va dipositar aquest dijous a la nit la fiança penal en el jutjat de guàrdia. El termini per pagar les dues fiances acabava aquest divendres a les dues del migdia.


Maria Antònia Munar va declarar aquest dimecres passat com a imputada en l'Operació Maquillatge i durant la seva compareixença va negar totes les acusacions que pesaven sobre ella en aquest cas. Va desmentir les paraules de la seva mà dreta d'Unió Mallorquina, l'ex conseller de turisme, Miquel Nadal, qui la va acusar i implicar directament en aquesta cas de suposada corrupció quan va declarar que Munar li havia entregat un sobre amb 300.000 euros en efectiu per adquirir la productora Vídeo U.

S'investiga, per tant, si mitjançant subvencions a productores audiovisuals afins al Consell de Mallorca, es desviaren fons públics a membres afins a Unió Mallorquina. En aquest sentit, han declarat nombrosos ex càrrecs d'Unió Mallorquina, com l'ex conseller de Turisme, Miquel Nadal, i l'ex conseller de Media Ambient, Miquel Àngel Grimalt.

L'ex presidenta del Parlament de les Illes Balears es acusada de sis delictes, com són suborn, malversació de cabdals públics, falsedat documental, prevaricació, negociacions prohibides i delicte electoral.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.