directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demanarà una auditoria completa de tota la inversió que s'ha fet a la xarxa elèctrica catalana

Ridao acusat Endesa de 'desviar l'atenció', ja que l'any passat va guanyar 5.400 milions d'euros però en els últims cinc anys només n'ha invertit uns 400 en millorar les infrastructures

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va explicar ahir que Esquerra demanaria una auditoria completa de tota la inversió que s'ha fet a la xarxa catalana, separant les dades d'inversió a Catalunya de l'aventura americana d'Endesa que va qualificar de 'ruïnosa'. Ridao afirmà que la companyia elèctrica amaga dades i a més li exigeix que assumeixi responsabilitats, D'altra banda, ERC també proposarà modificar la llei del sector elèctric de 1997, anomenada 'Llei Piqué', que no permet a les administracions exigir un mínim d'inversions en el manteniment de la xarxa elèctrica.
Joan Ridao, Endesa
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao va explicar que Esquerra demanarà una auditoria completa de tota la inversió que s'ha fet a la xarxa catalana, separant les dades d'inversió a Catalunya de l'aventura d'Endesa, que ha qualificat de 'ruïnosa'. Segons Ridao, la companyia elèctrica amaga les dades i a més li exigeix que assumeixi responsabilitats. Per una banda, li demana que assumeixi voluntàriament el pagament de les indemnitzacions i que no faci com en altres ocasions que ha hagut d'obligar a tots els damnificats a fer un autèntic 'via crucis judicial', i en segon lloc demana que afronti eventualment el pagament de les multes i sancions que pugui imposar-li l'administració.

D'altra banda, va destacar que ERC proposarà a Madrid modificar la llei del sector elèctric de 1997, anomenada Llei Piqué, que segons explica, va servir per a liberalitzar 'aparentment el sector' però que no compta amb cap requeriment mínim d'inversions a les companyies elèctriques.

Ridao va acusar la companyia elèctrica de 'desviar l'atenció', ja que segons les dades de la pròpia empresa l'any 2009 va guanyar 5.400 milions d'euros, però en els últims cinc anys s'ha invertit poc més de 400 milions d'euros anuals. A més, afirmà que 'no contents amb això', abans de passar a mans italianes la companyia tenia un pla d'invertir a la xarxa elèctrica 24.400 milions d'euros en cinc anys, tot i que actualment han anunciat que reduiran la quantitat fins a 10.500 milions d'euros, a repartir entre la xarxa espanyola i la d'Amèrica. Per això, explicà que la companyia es va endeutar en plena bombolla especulativa per valor de 30.000 milions d'euros, i com que actualment s'ha desinflat la bombolla les seves accions no valen ni la meitat i per això arrossega un deute de més de 50.000 milions d'euros, la xifra més alta de qualsevol companyia elèctrica de tot Europa.

És per això que 'redueixen inversions' i 'escatimen els recursos necessaris per a millorar la xarxa i evitar episodis com els de les comarques gironines amb el temporal de neu'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Pepo fletxa VdG
22 de març de 2010, 15.47 h

Verge santa, quant cinisme! Saps que són les polítiques de nation building? El que s'ha fet en aquests anys de govern i no es va fer durant els 23 de CIU. M'acuses al PSC de extranger i protaurí? Demostres 2 coses: Obvies que els de CIU són burgesos protaurins i marques la teva xenofòbia. Com vols que gran part de la societat catalana estigui per l'independentisme si desprècies d'aquesta manera la gent que ve de fora? Que passa, que tu ets un "pura raça"? Prefereixo 7 anys de tripartit qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Julià fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 15.24 h

Pepo l'autoodi el teniu els que heu intentat destrossar el somni independentista entregant el govern als estrangers protaurins del PSC. I si ja feia temps que us havíeu adonat de la política d'Endesa i el socis de govern no us feien cas com en tantes altres coses, haversortit del govern. A hores d'ara ja ningú no dubte que si haguéssiu pactat amb CIU les coses anirien molt millor, tant pel que fa a la gestió com al procés de soberanització. Potser d'aquí a uns anys i amb altres dirige... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pepo fletxa VdG
22 de març de 2010, 13.05 h

Aqui hi ha gent que s'autofustiga, que té autoodi. Veig gent que vol que ERC desaparegui del parlament, i deixarlo en mans regionalistes rancies... Companys, esteu encegats de demagàgia pura i dura (els que no esteu pagats per escriure en contra d'ERC). Com podeu dir que ERC vol demanar una auditoria a Endesa xk vénen eleccions? Si quan ja hi va haver la macroapagada a BCN els republicans ja demanaven responsabilitats a Endesa i a Red Eléctrica!!

Veig molta hipocresia dretana per aqui!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi-80 fletxa València
21 de març de 2010, 23.29 h

Blavera, jo ja estic a València. La dreta sempre feu el mateix: llepar-li el cul a l'amo, Espanya, i rebutjar als germans, per així poder ser el preferit de l'amo. Vendreu el país a Zapatero, a Rajoy o a qui faça falta i el desfareu per tal que ERC no estiga al govern ni a cap conselleria. Només sereu alguna cosa mentre Catalunya siga un virreinat d'Espanya. Però sabeu que en el procés cap a una República independent esteu condemnats a l'ostracisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Montse fletxa Catalunya
21 de març de 2010, 22.55 h

veste'n a valència d'una vegada que prou feina teniu amb els fatxes de debò. Aquí a Catalunya E està a punt de desapareixer per traïdora. La lluita per la independència ja no compta amb gent de poc fiar com tu. Segur que t'agraden els toros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
21 de març de 2010, 22.08 h

Es veu per què l'interessa tant a tot el món convergent i anexionista espanyol que un partit com ERC no estiga al govern. Diuen que no volen tripartit o Montilla, però el que veritablement no volen és ERC a cap conselleria. Ells són les minyones de les grans companyies privades: del cinema, de l'energia, de les obres públiques o del que siga, i és allà on estan els seus interessos. I si això vol dir més Espanya, més castellà i més espanyolisme, CiU dirà "Sí bwana".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
RCAT||*|| fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 20.42 h

RIP per ERC. Que desesperadets que esteu Quim. Avui en Laporta ja us ha donat la puntilla com es fa als toros que defensa el vostre president Montilla. Jo de vosaltres convocaroia eleccions ja, perquè l'agonia que suposarà el rejoneo, banderilles, medias verónicas, olés i otras suertes fina a l'estocvada final pot ser molt dolorosa. Sempre podreu anar per la vida de màrtirs sacrificats per la causa. És el màxim futur al que podeu aspirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC.
21 de març de 2010, 18.32 h

Erc mai ha callat com diuen alguns mentiders Erc està al govern en minoria i quan s´enfronta amb el Psc.psoe (que és qui té majoria, per si ja no ho recordàveu) o a Incv , els ultraconvergents i iunionistes i els peperos disfressats d´independentistes sou els primers en esbombar que al tripartit no s´hi entenen entre ells mateixos i que és un desgavell. Colla d´hipòcrites!!!. Com sempre sempre critica qui més hauria de callar. Que fan fer els regionalistes de segona de Ciu durant els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jofre fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 15.31 h

Pepo. En Putxi solament monta el numeret ara que vénen eleccions, però durant set anys ha callat com un puta. Ha callat i d'ha empassat tot i més per tal de conservar la cadira. Aquesta és l'única realitat. Em sap greu per tu, si no vius d'E, perquè t'han estafat i et costa reconèixer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa VdG
21 de març de 2010, 14.09 h

ERC són els únics que ténen pebrots de denunciar a Endesa....doneu-vos de baixa d'aquesta companyia tant lamentable, ja que ha fet molt de mal al país!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.