directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 23:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La crisi empetiteix la fira Alimentària

Enguany el certamen aposta per la internacionalització i el retorn a les marques

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La fira Alimentària 2010 arrenca aquest dilluns amb la voluntat d'apostar per la internacionalització i el retorn a les marques com a alternatives al mal moment pel que està passant el sector. La crisi econòmica també es notarà a Alimentària, que enguany espera la participació de 4.000 empreses, 900 menys que a la passada edició. El nombre de metres quadrats també s'ha reduït de 120.000 a 94.500, així com l'impacte econòmic i el nombre de visitants previstos. Malgrat tot, aquest any hi ha empreses que aposten per Alimentària per primera vegada, com la XECNA, responsable de les begudes catalanes, que s'instal·larà a la fira per apostar per la internacionalització.
fira alimentària
Comparteix
   


Etiquetes
El gran repte d'Alimentària és que les marques recuperin el protagonisme que han perdut a causa de l'augment de les vendes de les marques de distribuïdors o marques blanques, que ja acumulen una quota de mercat del 34%. Aquests grans fabricants exposaran els seus últims productes a Innoval, espai en el qual es presenten els darrers avenços a la indústria alimentària i de begudes.

L'impacte que la fira té a l'economia induïda també patirà una caiguda, dels 170 milions del 2008 als 120 que estan previstos per enguany. També s'ha calculat a la baixa l'estimació en el nombre de visitants. S'espera passar dels 155.000 de l'edició del 2008 a 140.000.

Una assignatura pendent que arrossega el sector, segons els organitzadors, és la internacionalització. En aquest sentit, Alimentària, que ha destinat un 30% més de pressupost a la promoció a l'estranger, espera rebre més de 30.000 visitants i 1.200 empreses de fora de l'Estat.

Alimentaria 2010 s'inaugura demà i tancarà les portes el 26 de març. A la inauguració està previst que hi assisteixin el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el conseller d'Agricultura Joaquim Llena, la ministra d'Agricultura espanyola, Elena Espinosa, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. També s'espera que els prínceps espanyols visitin el certamen.

Unió de Pagesos (UP) ha convocat una concentració a la inauguració d'Alimentària per reclamar a la ministra Espinosa mesures urgents davant la crisi del sector.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.