El Tribunal Constitucional ens convida a marxar d’Espanya
Tretze anys per fer una sentencia política, mancada de raons, tot per eliminar el dret de Catalunya a tenir Seleccions esportives, un insult a la intel•ligència
El juliol de 1999 la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes va lliurar al Parlament de Catalunya 521.000 signatures de ciutadans que demanaven canviar els articles de la Llei de l’Esport de Catalunya que parlaven de les Seleccions, a través d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). El Parlament va aprovar punt per punt la proposta i el Govern d’Aznar la va recórrer al TC que ha tardat una eternitat, un veritable homenatge a la injustícia per dir que Catalunya té dret a les seleccions catalanes, sempre que no existeixi la selecció espanyola, més clar l’aigua, “ens convidem literalment a marxar d’Espanya,” l’única via que entén el TC per les seleccions catalanes, és la via de tenir estat propi, la democràcia a Espanya no entén la diversitat.
La sentència que us adjuntem és una victòria amarga, que com moltes altres vegades es pot convertir en una derrota real, us la reproduïm en versió original. La conclusió, el punt clau, és pur art per fer mal.
“En conclusión, el primer inciso del art. 19.2 de la Ley del Deporte de Cataluña según el cual las federaciones catalanas de cada modalidad deportiva serán las representantes del deporte federado catalan en ambitos supraautonómicos “es constitucional siempre que se trate de deportes en los que no existan federaciones españolas y que, en ningun caso, se impidan o perturben las competencias del Estado de coordinación y representación internacional del deporte español”
La sentència dóna la raó a la llei de l’esport catalana i a la tasca de la Plataforma Proseleccions, hi tenim dret i tant, però aleshores el TC converteix la raó en una qüestió política i sense fonament jurídic li dona les eines a Espanya pel conflicte permanent, i per tant la sentència és un argument més per seguir lluitant per l’Estat propi, que és l’única manera de poder gaudir de seleccions catalanes reconegudes internacionalment en tots els esports i reconeixement en el Comitè Olímpic Internacional.
La mateixa Plataforma Proseleccions en el seu comunicat emès arrel de la sentència la considera una sentència clarament política.
“No compartim les restriccions que imposa el Tribunal Constitucional. Creiem que atempten contra la llibertat de les federacions i els esportistes catalans i el dret d’associació, i no estan legitimades per fer-ho perquè el reconeixement internacional de les federacions catalanes és una qüestió internacional i no estatal. Aquest punt queda perfectament demostrat en la sentència del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) que el 2008 va reconèixer l’oficialitat de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling com a membre de ple dret en la federació internacional, amb la possibilitat de participar en competicions oficials encara que hi hagi una federació espanyola.”