directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Institut de Seguretat de Catalunya unificarà les escoles de policia i de bombers

També s'hi formaran els professionals de la seguretat pública, com formadors de vigilants privats o funcionaris de presons

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Dimecres "de la seguretat" al Parlament de Catalunya. A més de la llei del 112, el Parlament ha aprovat la llei de creació de l'Institut de Seguretat de Catalunya (ISC). Es tracta de la creació d'un únic centre de formació i recerca en matèria de seguretat que ha d'unificar els serveis de l'Escola de Policia de Catalunya i l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya, ubicats a la ciutat de Mollet del Vallès. La llei ha estat aprovada pràcticament per unanimitat, amb l'única abstenció de Ciutadans.
escola mossos policia
Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta llei ja es va trametre al Parlament la passada legislatura, quan Montserrat Tura era consellera d'Interior, però va decaure per la convocatòria de noves eleccions. El Govern actual el va tornar a tramitar al Parlament i aquest dimecres la cambra l'ha aprovat definitivament.

Aquest institut es crea com a entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al departament titular de les competències en matèria de seguretat pública, és un òrgan amb personalitat jurídica i té pressupost propi. Cal remarcar que el nou ISC no només formarà policies, sinó també altres professionals de la seguretat pública, com ara bombers, personal de protecció civil, agents rurals, funcionaris de presons o responsables de centres de formació de vigilants privats.

El principal objectiu d'aquesta Institut és garantir polítiques de selecció, formació i carrera per als diferents cossos que integren el sistema de seguretat en col·laboració amb els òrgans directius responsables en aquestes matèries propis de l'estructura departamental de la Generalitat o de les entitats locals del seu àmbit territorial.

Algunes de les seves funcions seran estudiar i participar en el continguts, les competències, els perfils professionals i els mètodes de selecció i avaluació més adients per a l'accés als cossos de policia i als col·lectius específics del personal de protecció civil i prevenció, extinció d'incendis i salvament; definir els protocols d'avaluació i examinar les condicions psicològiques dels membres dels cossos de policia per dur arma de foc; o col·laborar en els processos de selecció del personal que pertany a cossos de policia o del personal de protecció civil i prevenció, extinció d'incendis i salvament, entre d'altres.

L'Institut també tindrà un consell assessor, el Consell Pedagògic i Científic, de naturalesa consultiva, que farà propostes relatives a l'elaboració i l'aplicació dels programes i les activitats docents i de recerca que es duguin a terme.

La llei s'ha aprovat pràcticament per unanimitat, amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC, PPC i ICV-EUiA i l'única abstenció dels diputats del grup mixt. Els grups de l'oposició han mantingut fins al final algunes esmenes, que no han prosperat, però això no ha impedit que CiU i PPC donessin suport al conjunt del dictamen. C's ha mantingut una esmena que demanava que hi hagués un representant de l'estat al consell de direcció de l'Institut, un fet des d'ICV-EUiA s'ha rebutjat, perquè considera que la coordinació amb l'estat ja es fa en la Junta de Seguretat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.