directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diputació de València emet un manifest en suport a les corrides de toros

Sosté que són 'sinònim indissoluble i harmoniós de la cultura espanyola'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jurat dels Premis Taurins de la Diputació de València ha emès un manifest en el qual es defensen les corrides de toros, definint-les com un 'sinònim indissoluble i harmoniós de la cultura espanyola'. El jurat, amb tres diputats de la demarcació, considera que es viuen 'moments controvertits', fet pel qual s'ha decidit aprovar aquest manifest. El text es recolza en la 'fascinació' exercida en diversos artistes com Picasso, Lorca, Alberti, Barceló o Machado, per definir els toros com una 'font d'inspiració estètica' a preservar. El manifest conclou que el toreig 'forma part de la brillant història cultural espanyola' i que és 'part de la nostra cultura, no la d'uns quants sinó la de tothom'. Tant Esperanza Aguirre com Francisco Camps han anunciat que declararan les corrides bé d'interès cultural en resposta a la tramitació de la ILP per l'abolició de les curses de braus a Catalunya.
toros, corrida, torero, curses, braus
Comparteix
   


Etiquetes
La Diputació de València dóna suport a les corrides de toros a través d'un manifest elaborat pel Jurat dels Premis Taurins que atorga la corporació presidida pel popular Alfons Rus. A través d'aquest manifest, aprovat per unanimitat, els signants declaren el seu suport 'amb rotunditat' a la 'Festa Nacional', que consideren 'sinònim de la cultura espanyola'.

El text reconeix que els toros han estat motiu de 'profunda inspiració i veritable musa d'artistes de tots els temps', fet que ha permès superar 'qualsevol frontera física o ideologia política'. Així mateix, el toreig 'és un món cultural d'incalculable valor', 'font de coneixement sobre el viure, el perill i la mort', defensa el manifest.

Per últim, el text destaca que el toregi forma part 'de la nostra cultura, no la d'uns quants sinó la de tothom' i que per aquest motiu 's'ha de reivindicar el seu caràcter de patrimoni únic i demanar la defensa d'aquest art, que forma part de la brillant història cultural espanyola', conclouen els signants.

El manifest s'afegeix a l'anunci del govern valencià de declarar els toros i els 'bous al carrer' o 'correbous' Bé d'Interès Cultural, fet el passat 5 de març pel conseller de Governació, Serafín Castellano.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4 Toni Fernandez
23 de març de 2010, 13.21 h

Quina obsessió tenen els espanyolistes amb les indissolubilitats!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Julià fletxa Barcelona
23 de març de 2010, 11.05 h

D'acord Quim. Però a Catalunya el PSC i el seu president volen toros i votaran en contra de la prohibició. Mentre la majoria de diputats de CIU -només calen 35 si no vaig errat- votaran contra els toros és a dir a favor de la ILP que els il·legalitza. Ni tan sols això, com tantes altres coses, us fa considerar el vostre discurs anti-CIU i pro-PSC? Per què no voleu distingir entre uns i altres? No veieu que aneu contracorrent i que la gent jove per exemple és molt sensible amb un tema com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de març de 2010, 10.01 h

Que cadasqún faci el que vulgui a casa seva, només faltaría!!!
Però aixó si: per els seus actes serán coneguts arreu del món i tractats com a tal.
No volem ser com ells i mereixem que no s'ens iguali. per aixó ens cal ser independents. Encara no ho veieu???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 de març de 2010, 08.49 h

Si la cultura espanyola és això tenim la batalla guanyada. UN poble que fa de l´escarni, el sadisme i de xalar amb el patiment senyal d´identitat i bandera del seu fet cultural No es mereix existir i té els dies comptats. Quin fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.