directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Santa Coloma destinarà el 65% del pressupost a salvar Gramepark

L'empresa municipal, afectada de ple pel cas Pretòria

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) destinarà un 65% de les inversions de l'any 2010 a salvar l'empresa municipal Gramepark, tal com va recomanar l'auditoria externa feta pública la setmana passada i encarregada després que la societat quedés sota sospita arran de les investigacions de l'Audiència Nacional espanyola en el marc de la investigació del cas Pretòria. En total, s'invertiran 13 milions d'euros a comprar edificis que Gramepark havia cedit gratuïtament a l'Ajuntament amb l'objectiu de dotar de liquiditat a l'empresa. El total d'inversions pel 2010 a Santa Coloma de Gramenet és de 20 milions d'euros. Segons el consistori, liderat pel PSC, els diners que no vagin a Gramepark es destinaran a projectes educatius i de cohesió social.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de setmanes d'incertesa, Santa Coloma de Gramenet ja té una proposta ferma de pressupost pel 2010 que portarà a provació el pròxim 29 de març. Es tracta d'un pressupost de 172 milions d'euros, amb 20 milions d'euros d'inversions que, majoritàriament, es destinaran a salvar l'empresa municipal investigada en la trama Pretòria, Gramepark.

Dels 20 milions d'euros, 13 s'injectaran a Gramepark en concepte de compra d'edificis que, en anys anteriors, la societat municipal havia cedit gratuïtament a l'Ajuntament. Una auditoria externa, elaborada per Deloite i feta pública dies enrere, recomanava aquesta injecció de liquiditat per garantir el futur de l'empresa.

La resta de les inversions, uns 7 milions d'euros majoritàriament procedent dels fons estatals, es destinaran a projectes educatius i de cohesió social. Es construiran dues escoles bressol, es rehabilitaran centres educatius i s'impulsaran projectes relacionats amb el canvi climàtic, la cohesió social i el foment de l'ocupació, les principals prioritats del govern municipal.

Nou interventor, mateix pressupost

L'aprovació del pressupost colomenc arriba després de la polèmica provocada per l'informe negatiu que va elaborar l'interventora municipal a principis d'any. Aquesta interventora va ser cessada i, tot i que l'Ajuntament sempre ha defensat que no es tractava de cap represàlia, la proposta de pressupost s'ha acabat aprovant gairebé sense modificacions i després de la incorporació d'un nou interventor.

Entre els aspectes més polèmics destaca la previsió d'ingressos per multes. L'Ajuntament preveu doblar els ingressos de l'any passat i arribar fins als 600.000 euros, una previsió que l'exinterventora no veia clara. Ara, el nou interventor valida aquesta previsió d'ingressos tot i que alerta l'equip de govern que en faci un seguiment exhaustiu del seu compliment.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha defensat l'informe del nou interventor i assegura que el pressupost s'ajusta a la normativa. Sobre l'augment de la recaptació per multes, Parlon explica que, a diferència de l'any passat, el nou sistema de gestió garantirà el cobrament de les sancions que s'imposen a ciutadans de fora de Santa Coloma. L'augment també es podrà garantir, segons el govern, per l'augment de les sancions.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jofre fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 21.41 h

Quina pudor que fa aquest tot el cinturó roig dels sociates amics d'ERC que acaben de recuperar l'Àrea metropolitana per tenir un lloc per seguir mamant-la


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.