directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Escola Valenciana i Softcatalà impulsen l'accés al programari lliure en la variant dialectal valenciana

El projecte s'ha batejat com a Softvalencià, tot i que aclareixen que no es tracta d'una nova entitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Programes com Firefox, Thunderbird, VirtualBox o Kompozer ja es poden descarregar en la variant valenciana en una iniciativa impulsada per Softcatalà i Escola Valenciana. En una nota remesa, la federació d'entitats per la llengua remarca que 'Softvalencià no és cap associació diferent de Softcatalà' i que 'la localització en diferents variants d'una mateixa llengua és habitual a l'àmbit informàtic'. Escola Valenciana posa l'exemple de les variants d'anglès americà o britànic, o d'espanyol d'Espanya o d'Argentina. El president de l'entitat, Diego Gómez, considera al respecte que 'cal avançar en la normalització lingüística en tots el àmbits, i potenciar les variants del català és enriquir la llengua'.

softvalencià
Captura de pantalla de Softvalencià.

Comparteix
   


Etiquetes
La finalitat és poder disposar de programari en variant valenciana sense haver de duplicar esforços. Això s'ha aconseguit gràcies a una eina que permet fer les adaptacions de manera ràpida i senzilla. Tot plegat ha permés que entorns d'escriptori sencers com el GNOME o el KDE estiguen íntegrament en variant valenciana, i també altres aplicacions com ara el Firefox, el Thunderbird, el VirtualBox, el Kompozer, etc.

L'objectiu és posar a disposició de tothom les eines i manuals necessaris per a tindre un sistema completament en valencià, proveir d'eines de traducció i correcció amb les darreres normes actualitzades de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, donar a conéixer la guia d'estil de les traduccions valencianes que complementa la guia d'estil per a la traducció de productes informàtics de Softcatalà i promoure la navegació en valencià per tal que la nostra llengua siga reconeguda a Internet.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.