13 estrelles Michelin aposten per l'oficialitat de les seleccions catalanes
Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, Santi Santamaria, els germans Roca i Carles Gaig donen suport a Catalunya
El clam a favor de l'oficialitat de les seleccions catalanes no només omple els estadis els dies que juga Catalunya, sinó que també arriba als fogons. Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, Santi Santamaria, els germans Roca i Carles Gaig, que tots junts sumen 13 estrelles Michelin, són alguns dels cuiners catalans de prestigi internacional que aposten per les seleccions pròpies. Pels germans Roca, els combinats catalans 'donarien sentit a una realitat de diferenciació basada en la pròpia identitat', mentre que el xef Santamaria considera que, de seleccions, 'el que no és normal és no tenir-ne perquè som una nació normal i un país normal'.
Carme Ruscalleda, la xef del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, considera que 'els catalans tenim prou enginy per crear coses interessants i ens agrada treballar amb la producció de segell propi', i afegeix que 'per suposat m'agradaria veure totes les seleccions catalanes reconegudes, penso que és lícit i totalment normal que estimis allà on has nascut'. La cuinera també afegeix que en un referèndum per la independència 'el sí té moltes possibilitats de guanyar'.L'estrella del Bulli, Ferran Adrià, també va posicionar-se el setembre de 2007 a favor de les seleccions, i va augurar que 'de ben segur faríem un bon paper'.
Pel que fa a Sant Santamaria, el propietari de Can Fabes, a Sant Celoni, considera que 'tenir seleccions catalanes és la cosa més normal del món, el que no és normal és no tenir-ne perquè som una nació normal i un país normal'. A més creu que 'com totes les nacions amants de l'esport, Catalunya és una més i s'ho mereix', ja que 'els partits de Nadal són un apanyo, val més això que res perquè si més no es manté una mica la flama'.
De de terres gironines, el germans Roca, propietaris del Celler de Can Roca, defensen que tenir seleccions reconegudes 'donaria sentit a una realitat de diferenciació basada en la pròpia identitat'.
Per últim Carles Gaig, del Restaurant Gaig, considera que 'el ressò en l'àmbit d'identitat i del país seria constant si tinguéssim seleccions reconegudes'. A més Gaig relaciona esport amb cuina, i especula: 'si la cuina catalana està com a capdavantera dins del món de la gastronomia, imagineu què podríem aconseguir dins del món esportiu'.