directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cas Palau esquitxa a CDC i a Ferrovial

Un informe policial vincula el finançament de CDC a través del Palau i Ferrovial i sospita que altres constructores i empreses de serveis podrien haver fet donacions a la Trias Fargas per guanyar concursos públics

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Un informe de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional espanyola veu indicis de finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través del Palau de la Música i la constructora Ferrovial. En un informe de 40 pàgines encarregat pel jutge que instrueix la causa, la policia espanyola detalla diversos pagaments de la constructora al Palau de la Música Catalana que acabarien anant a parar a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC. L'informe també sospita que altres empreses constructores, estatals i catalanes, i empreses de serveis podrien haver fet donatius a la Fundació Trias Fargas per obtenir adjudicacions de concursos públics.

Comparteix
   

El jutge que investiga el desfalc al Palau i la peça separada sobre el suposat finançament irregular de CDC a través de l'entitat musical va encarregar a la policia que investigués més a fons els diners que haurien anat a parar a la Trias Fargas procedents de diverses empreses de 'mailing' o d'organització d'esdeveniments que treballaven pel Palau. Els investigadors han conclòs que hi ha moltes "casualitats" que fan sospitar que bona part dels diners que obtenia el Palau de part d'aquestes empreses acabaven a les butxaques de Fèlix Millet i Jordi Montull o a les arques de la Trias Fargas, posteriorment anomenada CatDem.

Segons consta a l'informe, la policia ha trobat diverses coincidències d'entrades i sortides de diners de quantitats molt similars i amb pocs dies de diferència, a més dels manuscrits de Gemma Montull, directora financera del Palau, on vinculava pagaments de Ferrovial al Palau, amb pagaments de l'Orfeó a la Trias Fargas. Segons la policia, hi ha indicis que acreditarien que les donacions de Ferrovial al Palau acabaven a CDC passant primer per l'Orfeó i la Trias Fargas a través d'un conveni entre les dues entitats sense ànim de lucre que es renovava cada any per fomentar el cant coral entre la gent gran.

En els llibres de comptabilitat hi consten factures amb conceptes genèrics i idèntics, cosa "poc habitual" en l'àmbit mercantil, segons s'apunta a l'informe policial. Entre aquestes destaquen suposats serveis prestats per Hispart o Mail Rent al Palau, que no s'hauria demostrat que s'efectuessin. Després, aquestes empreses feien donacions a la Trias Fargas. La fundació de CDC passava sovint diners al partit com a préstec per eixugar deutes, i la policia conclou que actuaven amb "unitat de caixa" i que es feia un "ús espuri de les fundacions" per obtenir fons.

La policia analitza les diferents fonts d'ingressos de la Trias Fargas. Del 2002 al 2008, les quotes d'afiliats van suposar el 2% dels ingressos, les subvencions públiques un 33% i les donacions d'empreses i particulars, un 65%. Entre aquestes empreses destaquen importants constructores estatals, com ACS, que va donar 250.000 euros, o FCC, que en va donar 159.000. També hi ha constructores catalanes, com Copisa (170.000 euros), o empreses de serveis mediambientals, d'aigües o d'autopistes com Cespa (60.000 euros) o Abertis (150.000 euros). La policia sospita que no només Ferrovial va donar diners a la fundació convergent, sinó que també ho van fer altres empreses per poder guanyar concursos i adjudicacions, que podrien estar "viciades".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Angel fletxa Castellbisbal
4 de juny de 2012, 19.34 h

Deban tot això CDC no nega res, no més diu que no ho poden demostrar.
Ben segur que s'ho han treballat de valent per que no es pugui demostrar.
I en Pasqual creia que no més es portaven un tres per cent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JA N'HI HA PROU fletxa CAT, EUROPA
2 de juny de 2012, 17.35 h

#10 #11
Buf, les rates ensumen que el vaixell s'enfonsa, púrria i púrria ecspañola dient bajanades!

INDEPENDÈNCIA ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de juny de 2012, 13.35 h

Leer el libro LAS MIL CARAS DE JORDI PUJOL y, lo entendereis TODO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de juny de 2012, 10.00 h

#3 Ahhhh, o sigui que hi havia independentistes a la vaga. És clar, era una minoria, però sempre hi ha gent amb sentit comú que no fan del ultranacionalisme de pa sucat amb oli la seva vida. Però això no sap algun freak que parlava de conspiracions espanyolistes. Quin pobre home és aquell pollastre rostit...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2 de juny de 2012, 09.17 h

I el cas Pallerols, quan sortirà a la llum, algú pot dir-m'ho ???. I el cas Palau i Millet, què esperen per començar a destapar-lo ???. Tot està comprat, per això s'agafen a la poltrona de la Generalitat per a poder mantenir l'status quo sense haver d'anar a la presó, o passar pel ridícul i vergonya més denigrant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 de juny de 2012, 09.13 h

Encara recordo com si fos ara, quan es fa constituir la comissió d'investigació sobres el cas Palau, quan li va tocar el torn al mentider de Ferrovial, aquest va negar haver cedit comissions a UDC. Llavors, per què cony serveixen les comissions ???. Què esperen, que els "impuitats els diguin que sí a tot ???. Només és una pèrdua de diners (els nostres), temps i distreure l'atenció del personal. I no us en recordeu del dia que en Maragall, quan encara president de la generalitat, al Par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
2 de juny de 2012, 09.06 h

#5 Bé potser teniu raó, si bé aquests 150.000€ sembla ser que són les úniques proves de les quals disposen. Sigui com sigui, després ens venen aquests lladres, botiflers i mercenaris d'escanya retallant-nos els serveis socials més bàsics. Apa, a veure si ara aprenen un xic i aprenguin aquells il·luminats que els van votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
J. Puig fletxa Sabadell
2 de juny de 2012, 07.53 h

Des del cas Banca Catalana ençà passant pel jutge Pascual Estevill i les seves extorsions a empresaris i el Cas ADIGSA on és va acreditar que Felip Puig cobrava xecs de constructors fins això de finançar-se a través del Palau i negar-ho, son tantes i tantes les vegades que CiU s'ha esquitxat amb actes delictius que semble un gran porc senglar cobert totalment d'esquitx.
Però tranquils que malgrat que el rei va nu, la immensa majoria de votants no el veu nu i els segueixen votat, si no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi Dat fletxa Maresme
2 de juny de 2012, 03.38 h

No m'ho crec que Abertis només ha donat 150000 euros a CDC. La brutalitat, traïdoria i mesquinesa amb la que actua CiU contra els novullpagar ha de valer més de 150000 euros. No es poden vendre tant barat!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
alf fletxa londres
1 de juny de 2012, 23.31 h

What a load of rubbish!
Don't you ever use your brain?
You have been robbing the spaniards for many years, under Franco's regime, bastards!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.