directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Un producte del tardofranquisme dirigeix el Primavera Sound

Gabi Ruiz, co-director del Festival va insultar via Twitter, el periodista Jordi Bianciotto, i altres piuladors que defensaven els grups de música catalans

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

No pot ser que un tardofranquista insulti a tort i a dret qui defensa els grups de música de Catalunya, i encara menys que sigui el co-director del festival Primavera Sound que rep 300.000.-€ de subvencions -175.000€ de la Generalitat i 125.000 de l’Ajuntament-. A través de twitter, Gabi Ruiz, va acusar Jordi Bianciotto de tenir un 'provincianisme disfrassat de nacionalisme barat'. Més tard, a través del mateix canal, el va titllar de 'gilipolles', però la cosa no va acabar aquí, i Ruiz va fer gala de la seva vulgaritat i mala educació piulant exabruptes que reproduïm.
 



Comparteix
   


Etiquetes
El Primavera Sound tant sols piula en espanyol i angles @Primavera_Soundcontra la llengua catalana. Malgrat rebre subvencions de les administracions catalanes, es permet tenir carta blanca per insultar-nos.

Algunes piulades del tardofranquista:

Los de la patria no se cansan, qué pesaditos, Soy un producto del tardo franquismo, @AnnaSimo @Marcvd_ @JordiBianciotto Porqué no te dedicas a arreglar los problemas del país, que para eso te pagan, @Oriol_Torras Lo tienes claro tontito. A mí todo este patriotismo barato me la trae al pairo, Me voy corriendo a ver a Els Pets, que empiezan ahora en el mini, @gabiruizps Eso sí, entradas no ha pagado en su puta vida. I encara més; en una altra piulada, arriba a dir que a aquests que defensen la música en català que se'n vagin a tocar la gralla.

Com diu Salvador Sostres al seu blog, en un article impecable sobre “l’afer” Jordi Bianciotto, “No pot ser que un articulista d’un país sigui insultat per defensar els grups de música de casa seva i que aquí no passa res. El patrocinador del festival, San Miguel, s’hauria de plantejar si a la seva marca li fa algun bé associar-se a persones que tenen aquest tipus d’actuacions; i entendre que difícilment un català decent podrà consumir aquesta cervesa mentre amb els seus diners estigui alimentant personatges tan funestos com el tal Gabi Ruiz. No es tracta de cridar demagògicament a cap boicot, sinó de prendre les decisions en funció de com cadascú es comporta: i ara mateix, tal com estan les coses, a mi no em vindria gens de gust prendre una San Miguel perquè, de moment, els meus diners servirien per avalar que un bèstia insulti un home pel simple fet de demanar una mica de consideració pel seu país.Bianciotto va escriure un article immaculat i carregat de raó, del qual se’n pot discrepar ben legítimament però no amb la mena d’insults amb què ho feu el director d’aquest festival.També hauríem de reflexionar sobre si l’Ajuntament de Barcelona ha de subvencionar festivals de música que ja es guanyen prou bé la vida, sobretot si després aquests diners als catalans no ens aporten res –només que ens insultin.”
 
Jordi Bianciotto, a més de crític musical des de fa vint anys, és un ciutadà que observa amb una barreja variable de passió i angoixa l’evolució i destí d’aquest país. Escriu a El Periódico de Catalunya i a les revistes Rockdelux i Enderrock, i és autor de biografies i enciclopèdies musicals. És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i articulista a Mèdia.cat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Francesc fletxa Barcelona
9 de juny de 2012, 12.09 h

#44 Totalment d'acord. Si a l'article s'hagués parlat de grups espanyols en lloc de catalans, no hagués passat res, i ningú titllaria l'article de "nacionalista".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Albert fletxa Santa Perpetua de Mogoda
8 de juny de 2012, 11.47 h

#46 No! Jo no he dit aixo.
Em sembla be l'esperit critic, i tocar alla on fa mal... un periodista molt de moda diu: "el periodista ha de ser impertinent"... i hi estic d'acord. Senzillament dubto que la opinió GLOBAL de Jordi Bianchiotto sobre el festival (que disposa de 250 paraules d'un article per plasmar) siguin 230 paraules sobre un tema (del que aparenta clarament estar desinformat, o no tenir o voler-ne tenir la visió correcta i global), que polemitza amb temes que no toquen... i les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Rafa Jiménez fletxa Empuriabrava
8 de juny de 2012, 10.30 h

#45 Bé, llavors estàs d'acord amb retirar acreditacions a periodistes que no escriuen el que "han" d'escriure. No cal parlar més llavors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Albert fletxa Santa Perpetua de Mogoda
8 de juny de 2012, 09.42 h

#44 Crec que des del principi esteu posant el tema català on no toca... Ei! que jo soc independentista! Jo soc el primer que penso que s'ha de defensar i promoure l'escena local.... pero es que aquesta gent (perque a part de fer el Primavera, porten l'Apolo tot l'any les nits de divendres i dissabte i alguns concerts) mimen mes que ningu l'escena catalana!!! Abans m'he oblidat de mencionar els concerts del parc de la Ciutadella. Com pot ser que un """"reputadissim"""" critic musical no tingui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Rafa Jiménez fletxa Empuriabrava
8 de juny de 2012, 09.16 h

#43 Albert;
Pel que veig estàs d'acord amb la censura de premsa, o així ho sembla, ja que trobes normal retirar una acreditació a un periodista per haver fet una crítica que no us convé.
Bé, hi ha alguns que opinem que això es censura feixista. Ostres! és que és molt gros! Que no ho veus?

També és gros el fet que l'organització negociés amb El Periódico tornar l'acreditació a canvi de no parlar sobre el tema, de fet l'article explicant que va passar ja no està al web de El Per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Albert fletxa Santa Perpetua de Mogoda
8 de juny de 2012, 08.51 h

#42 tranquilitza't noi/a... no soc ningu a sou del Primavera Sound (que us altereu de seguida...).

#40 A veure...

Si aneu aqui, http://entrevistas.elperiodico.com/entrevistas/alberto-guijarro_94.html Mireu la pregunta 17 (o pregunta 10) i el que respon un altre director del festival.

El Primavera Sound no comença a les 17:00 del dijous i acaba a les 6:00 del diumenge... El Primavera als B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Francesc fletxa Barcelona
6 de juny de 2012, 00.58 h

#38 81 grups catalans, però què dius tu??? Potser ets algú a sou del Primavera, o què? Això que dius és fals, i tothom que hagi anat al festival ho sap, com a molt hi haurà hagut 10-15 grups i tots en els pitjors horaris. Però bé, que justifiquis "represàlies" a un periodista per una opinió discrepant ja ho diu tot de tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Patufet fletxa Cagallons de dalt
4 de juny de 2012, 13.44 h

Sabia que S. Miguel era reàcia a fer anuncis en català als primers anys de Tv3 quan si ho fèia Estrella.
Ara ja sé una mica més el que no he de comprar: cerveses Anaga, Alhambra, Mahou, aigua Solán del cabras.

Aquest animal que el tornin a la jungla o al seu país d' origen.
El sr. Felip Puig hi pot col.laborar no subvencionant feixisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Rafa Jiménez fletxa Empuriabrava
4 de juny de 2012, 13.17 h

#39 Albert;
Les informacions parlen de 300.000€ de subvenció entre Ajuntament i Generalitat i els 67.000.000€ d'impacte econòmic es refereix a tot, entrades, bars, hotels, etc... calculant una despesa mitjana de 600€!
El que no es pot fer és retirar l'acreditació a un mitjà, per una crítica que no t'agrada, has llegit l'article d'en Banciotto? Era fins i tot elogiós!
Personalment, em molesta profundament la prepotència i falta de respecte d'algunes empreses amb els seus clients, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Albert fletxa Santa Perpetua de Mogoda
4 de juny de 2012, 12.37 h

Sense oblidar el que genera el festival per al PAÍS:

67.000.000 € d'impacte economic...

11.700.000 en impostos (IVA) directament a les arques de l'estat...

I tot el que es deixen els assistents en hotels, bars, transport public,... etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.