directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

El tripartit proposa Enric Marín per substituir Albert Sáez a la presidència de la CCMA

És necessari el suport de CiU per nomenar-lo · La federació nacionalista no té cap pressa ja que el substitut provisional de Sáez és un home de la seva confiança

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El tripartit proposarà aquest dimecres el nom d'Enric Marín per substituir Albert Sáez a la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons han confirmat a l'ACN diverses fonts parlamentàries. Ara caldrà veure si CiU accepta aquest nom, ja que es necessita una majoria de dues terceres parts per a qualsevol nomenament. Marín va ser secretari de Comunicació del Govern entre el 2004 i el 2006. És la proposta d'ERC però té el consens dels seus socis de Govern. Després de la renúncia per motius personals d'Albert Sáez, és el vicepresident de la CCMA, Roger Loppacher, qui assumirà provisionalment la presidència. Loppacher va ser proposat per CiU.

Comparteix
   


Etiquetes
Tenint en compte que el vicepresident de la CCMA (persona proposada per CiU), Roger Loppacher, és qui assumirà provisionalment la Presidència de la Corporació en substitució de Sáez, CiU ja ha avançat que no tindrà cap pressa per nomenar un substitut per a Sáez. El tripartit n'és conscient, i per això estudia la possibilitat de fer diverses propostes de noms vàlids per al càrrec o, fins i tot, canviar la Llei de la CCMA, per tal d'eliminar els dos terços que es preveuen per nomenar els consellers i el president.

Així, davant un previsible bloqueig de CiU, el suport de la qual és necessari per a qualsevol nomenament, el tripartit es planteja presentar noms sense parar o, fins i tot, canviar la llei. Però si no ho fa finalment, es podria arribar al final de la legislatura sense substituït per a Sáez malgrat les propostes que pugui fer el tripartit.

El nomenament de l'actual consell de govern va portar cua i moltes setmanes de negociació, i aquest argument utilitzen els socis de Govern per demanar a CiU flexibilitat i que, almenys, permeti el nomenament del nou membre del consell encara que no sigui escollit president.

Enric Marín
Marín va ser Secretari de Comunicació del Govern del 2004 al 2006, després del cessament de Miquel Sallarès per un polèmic informe sobre els mitjans de comunicació. És doctor en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor de periodisme, a més de membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Va integrar el consell d’administració de l’antiga Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
24 de març de 2010, 23.33 h

Jo crec que l'ideal pel càrrec seria el Zaragoza o el Gabilondo que està lliiure. Si el voteu potser us ajudaran a fer la campanya per tal que no baixeu de 10 escons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
quins collons fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA DE CATALUNYA
24 de març de 2010, 20.45 h

qUE FOTIN A EN MADÍ, QUE AQUEST NO ES SECTARI. HA HA HA HA HA HA HA HA HA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
24 de març de 2010, 17.27 h

En Marín és un sectari i un enemic de la llibertat d'expresió. Fou ell qui va censurar la informació que sortia de l'esfondrament del barri del Carmel.

Cal esperar que CiU i posi seny i no permeti que es nomeni a ningú a pocs dies de les eleccions. Quant CiU governi, ja trobaran un bon candidat que pari els peus als "arrencacrostes" P$OEmontillistes que espanyolitzen TV3.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Julià fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 15.24 h

Mira encara col.locareu un d'ERC a un lloc de poder encara que sigui per uns mesos. Aquest paio ja va estar al govern portant la secretaria de comunicaió i es va cremar de veure tants inútils barallant-se. Això sí molt acadèmic ell intenta justificar ell Tripartit i la política d'ERC més que si fos militant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.